0

П олитикът Джон Локо разкри нови подробности около скандала между Новак Джокович и австралийските власти пред "Сидни Хералд". Според него тенисистът имал договорка с организаторите на Australian Open. Те му платили билет от Дубай до Мелбърн, за да пристигне във време, когато проверката на летището е отслабена. Сърбинът обаче хванал друг полет.

Политикът Джон Локо разкри нови подробности около скандала между Новак Джокович и австралийските власти пред "Сидни Хералд". Според него тенисистът имал договорка с организаторите на Australian Open. Те му платили билет от Дубай до Мелбърн, за да пристигне във време, когато проверката на летището е отслабена. Сърбинът обаче хванал друг полет.

Освен това Ноле наистина не знаел какво пишело в документите, които му били нужни, за да влезе в страната, тъй като те били попълнени от Австралийската тенис асоциация. Заради главоболията, които му създадоха пък от местната федерацията са се ангажирали да платят всичките му разноски по делата в Австралия, които възлизат на около 500 000 долара.

Междувременно за първи път след прибирането си в Белград Ноле излезе от скъпия си апартамент и се появи сред хората. Световният №1 посети църквата "Ружица" в крепостта Калемегдан и присъства на литургията за Богоявление. Сърбите отбелязаха светлия празник вчера.

Легендата Джон Макенроу пък защити Джокович. "Има страхотен инат в него, има "топки". Той се опълчи на Федерер и Надал, прекратявайки тяхното царуване. Заболя ме за него. Решил е да не се ваксинира и аз никога не бих го сочил с пръст за това. Лично решение, точка по въпроса.

Властите в Австралия имат своите правила, но можеха да му кажат: "Ти не си ваксиниран, нямаш място тук и не идвай изобщо", коментира американецът пред ESPN.