0

М инистърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук повторно анулира визата на тенисист номер едно Новак Джокович, предадоха световните информационни агенции. 

Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук повторно анулира визата на тенисист номер едно Новак Джокович, предадоха световните информационни агенции. 

Шампионът от миналата година на Откритото първенство на Австралия, първия турнир от Големия шлем за годината, беше задържан на летището в Мелбърн по-рано този месец, след като пристигна за участие в турнира, тъй като не беше ваксиниран.

Според министъра той е взел това решение в интерес на обществото, тъй като може да е опасност за него, защото не е ваксиниран.

Правителството "е твърдо ангажирано със защитата на границите на Австралия, особено във връзка с COVID-19 пандемията", настоя Хоук.

Той отбеляза, че бил "внимателно обмислил" информацията от Джокович, Министерството на вътрешните работи и австралийската гранична полиция.

Съгласно члена от Закона за миграцията, който министърът използва, за да упражни правомощията си за анулиране на визата, Джокович няма да може да си осигури виза за посещение в Австралия в продължение на три години, освен при непреодолими обстоятелства, които засягат интересите на Австралия.