0

Н овото Audi Q8 беше представено пред 500 гости, сред които клиенти, любители на марката, партньори и медии в столичния „Интер Експо Център”, с невиждана до този момент интерактивна демонстрация. Инсталацията беше основана на научното разбиране за измеренията и в частност за „осмото“ измерение – съвкупност от всички възможности, съществуващи във всички измерения.

Новото Audi Q8 беше представено пред 500 гости, сред които клиенти, любители на марката, партньори и медии в столичния „Интер Експо Център”, с невиждана до този момент интерактивна демонстрация. Инсталацията беше основана на научното разбиране за измеренията и в частност за „осмото“ измерение – съвкупност от всички възможности, съществуващи във всички измерения.

Анимации, създадени с ефект на дълбочинно въздействие, пренесоха гостите в един различен свят, в който те самите бяха активни действащи лица.Те можеха да си взаимодействат с интерактивната среда, която реагираше на техните движения и допир. Посетителите на събитието имаха възможността да променят сами материята, да забавят потока на времето и да променят хода на анимацията, създавайки различни и непредвидими комбинации от форма, цвят и движение, потапяйки се в атмосферата на истинска научна фантастика.

Именно тази динамичност и интерактивна демонстрация са олицетворение на автомобила в днешно време. Той е много повече от средство за мобилност - той е активен партньор в живота на всеки, той притежава изкуствен интелект и може да се учи и да предвижда нуждите на потребителите, той разрушава границите на конвенционалното. С новото Q8 марката Audi прави силна заявка и се налага като марката, която предлага повече от автомобили. Новото Audi Q8 не е просто модел, който поставя нови стандарти, а модел, който прескача границите на мислимото и който отвежда в едно ново измерение.

„С Audi Q8 искаме да демонстрираме технологично превъзходство, което да върви в крак с дигиталния свят, който ни заобикаля. Инвестирахме в най-новите интелигенти технологии, които ще осигурят комфорт, безопасност на пътя и още по-добро преживяване”, коментира Маркус Татцер, управител на Порше БГ. „За нас 2018-а е годината на рестартиране за марката Audi и една от годините с най-многобройни премиери. Днес представяме новото измерение в SUV-сегмента Audi Q8, както и новите модели A6 и A7 Sportback”, сподели бранд-мениджърът на Audi за България Лъчезар Георгиев.

На европейските пазари новото Audi Q8 ще дебютира с 3,0-литров 6-цилиндров турбодизелов двигател във версията Q8 50 TDI. Той развива максимална мощност от 286 к.с. и максимален въртящ момент в размер на 600 Нм. Големият спортен SUV се ускорява от 0 до 100 км/ч само за 6,3 секунди, а максималната скорост достига 245 км/ч. Новото Audi Q8 вече може да се поръча в България, като в дилърската мрежа има осигурени и тестови автомобили. Цените на модела стартират от 152 461 лева.

Преди премиерата на новото Audi Q8, гостите имаха възможност да видят за първи път у нас новото Audi A7 Sportback и лимузината А6, които представят нови възможности за изкуствения интелект и дигиталната свързаност в автомобилния свят. По време на събитието, за тяхното представяне, студио Senslab пресъздаде проекция на Северното сияние и водна маса, които се активираха при допир.