0

И зцяло новият електрически кросоувър - Audi Q4 e-tron, дебютира на българския пазар със стилно събитие, подчинено на прогреса и развитието на технологиите в електрическата мобилност. Премиерата на новото Audi Q4 e-tron се състоя пред националната галерия „Квадрат 500". Вносителят на Audi на българския пазар – „Порше БГ” пресъздаде философията на Audi за електрификация на автомобилната индустрия, като израз на отношение към света и на прилагане на устойчиви и високоефективни решения, които вече са реалност, а не бъдеще.

Изцяло новият електрически кросоувър - Audi Q4 e-tron, дебютира на българския пазар със стилно събитие, подчинено на прогреса и развитието на технологиите в електрическата мобилност. Премиерата на новото Audi Q4 e-tron се състоя пред националната галерия „Квадрат 500". Вносителят на Audi на българския пазар – „Порше БГ” пресъздаде философията на Audi за електрификация на автомобилната индустрия, като израз на отношение към света и на прилагане на устойчиви и високоефективни решения, които вече са реалност, а не бъдеще.

Затова гостите на събитието имаха възможността да се пренесат в този нов свят, който оживя пред техните очи с помощта на специални светлинни ефекти и анимации.

„За мен е привилегия да представя първия компактен електрически SUV Audi Q4 e-tron. С този модел доказваме, че сме готови да направим прехода към електрическата ера. Audi Q4 e-tron е символ на промяната, електрифицирайки всеки ден за едно по-устойчиво бъдеще”, сподели Маркус Татцер, изпълнителен директор на „Порше БГ”.

Новото Audi Q4 e-tron е електрически автомобил с характер и функционалност за ежедневието на потребителя, който обединява много и различни таланти в едно завършено съчетание на изтънчени технологии, спортно изживяване и екологична отговорност. Кросоувърът Audi Q4 e-tron е най-новото попълнение в гамата електрически модели e-tron на Audi, както и първият компактен електрически SUV на марката.

Моделът притежава отличителен авангарден дизайн и функционалност за ежедневна употреба, както и дигитални технологични решения, характерни за луксозния сегмент. Автомобилът има принос към опазването на околната среда, тъй като притежава устойчивост, характерна за електрическите модели. Новото Audi Q4 e-tron предоставя изцяло ново усещане за пътуване, тъй като сетивата на хората възприемат пътя, звуците, пейзажите и цялостното преживяване по различен начин.

Новото Audi Q4 e-tron впечатлява с огромен вътрешен простор и изненадва със своята функционалност. Моделът е оборудван с иновативни решения в областта на управлението на функциите, контролните прибори и асистиращите системи. Пред водача се намира новият Head-up дисплей с добавена реалност, който обединява реалния и виртуалния свят по един качествено нов начин.

Моделната гама на новото Audi Q4 e-tron включва три варианта за задвижването, като най-високо позициониран е моделът 50 e-tron quattro с максимална мощност 220 кВт или 299 к.с. Средната версия Audi Q4 40 e-tron постига максимален автономен пробег от 520 км по цикъла WLTP.

Новият модел осигурява шофиране с нулеви локални вредни емисии и голям автономен пробег, като при комфортно зареждане на енергия благодарение на e-tron Charging Service за време от 10 минути е достатъчно за изминаването на около 130 км при идеални условия според WLTP. Батерията на Audi Q4 e-tron може да се зареди до 80% от бърза станция за половин час.

Новото Audi Q4 e-tron е вече на българския пазар и може да бъде поръчано в дилърската мрежа на марката. Първоначалните продажби на пазара у нас са вече факт, като първите поръчани автомобили са с модификация Audi Q4 50 е-tron quattro.

Цената на Audi Q4 35 e-tron започва от 87 275 лева. За модела има специална лизингова оферта с преференциални условия при 777 лева месечна вноска. По-късно през годината предстои представянето на модификацията Audi Q4 e-tron Sportback.