0

П реди 4 години Audi пусна на пазара най-компактния си кросоувър Q2. Неотдавна моделът беше основно обновен, като демонстрира прогрес с още по-впечатляваща визия и куп нови технологии. Отвън новото Audi Q2 изпъква с по-ярък дизайн с нови фарове със серийни LED светлини, а отвътре салонът предлага нови и модерни услуги за свързаност и допълнителни асистиращи системи за водача. Благодарение на всичко това, новото Audi Q2 веднага ще се хареса на много динамични натури.

Преди 4 години Audi пусна на пазара най-компактния си кросоувър Q2. Неотдавна моделът беше основно обновен, като демонстрира прогрес с още по-впечатляваща визия и куп нови технологии. Отвън новото Audi Q2 изпъква с по-ярък дизайн с нови фарове със серийни LED светлини, а отвътре салонът предлага нови и модерни услуги за свързаност и допълнителни асистиращи системи за водача. Благодарение на всичко това, новото Audi Q2 веднага ще се хареса на много динамични натури.

Новото Audi Q2 е пораснало с няколко милиметра, достигайки дължина 4,21 метра, докато широчината от 1,79 метра и височината от 1,54 метра са непроменени. Със спортно окачване, кросоувърът има коефициентът на обтекаемост от едва 0,31. Във външния вид линиите на каросерията очертават спортния характер на компактния кросоувър с мускулести пропорции и с изразителни ръбове, които му придават един самоуверен вид.

Дизайнерите са пренесли многоъгълния мотив от предната част и от профила на модела и в задницата на каросерията, като сега задната броня интегрира внушителен дифузьор с формата на петоъгълник. Предната част също е обновена, като осмоъгълната предна решетка е станала малко по-ниска и сега предницата изглежда по-широка. Между предната решетка и капака на двигателя е разположен малък прорез, който напомня за легендарния спортен модел на марката Audi Quattro.

Големите отвори в предната броня са станали по-внушителни, особено при S line. Според желанието на клиента се предлагат стандартни LED фарове, а като опция има възможност за избор и на матрични LED светлини. За задните светлини клиентите имат избор между LED светлини с или без динамични мигачи. За новото Audi Q2 се предлагат пет нови цвята, сред които ябълково зелено. Декоративните елементи в областта на С-колоните в зависимост от оборудването могат да бъдат боядисани в цвета на автомобила, в сиво или в сребристо.

Просторният интериор на Audi Q2 предлага комфортно място за четирима пътници, но на кратки разстояния биха могли да се возят и петима човека. Дизайнът на салона е получил нова визия. Предлагат се общо осем пакета, като четири от тях са за основния вариант и четири за спортната версия S line. Оборудването включва виртуален кокпит с 12,3-инчов екран и 8,3-инчов екран на централната конзола за мултимедийната система с навигация.

Отвътре Audi Q2 Edition One се отличава с интериор S line и тапицирани с черна изкуствена кожа седалки с контрастни шевове в сив цвят. Спортните предни седалки са със силно изразени странични опори, а седалката за пасажера до водача също се регулира във височина. На задните седалки има място за трима възрастни с ръст до 1,80 метра, но по-удобно е за двама пътници. Обемът на багажника е 405 литра, а след сгъване на задните облегалки достига 1050 литра. По желание като опции се предлагат електрическо задвижване на задния капак и теглич.

Обновеното Audi Q2 дебютира на пазара с пет мощни варианта за задвижване, три от които са бензинови турбодвигатели TFSI и два турбодизелови агрегата TDI. Най-мощният бензинов двигател 1.5 TFSI е 4-цилиндров и генерира 150 к.с. и 250 Нм максимален въртящ момент. Системата за ефективност временно изключва втори и трети цилиндър при ниски обороти и при слабо натоварване на задвижването. Моделът се предлага серийно с 6-степенна механична трансмисия, а като опция се предлага 7-степенната автоматична предавателна кутия S tronic. За някои от двигателите се предлага система за задвижване на четирите колела Quattro.

Асистиращите системи за водача в Audi Q2 идват директно от най-големите модели на марката в премиум сегмента. Най-голямата технологична новост е асистентът за самостоятелно паркиране на автомобила и след това автономно излизане от мястото. Адаптивният круиз контрол е в състояние да ускорява, намалява и завива в лентата.