0

П орноиндустрията може да се окаже най-подготвения сектор и да излезе с готово ноу хау как бизнеса да се пребори с коронавируса. Това смятат от коалицията "Свободно слово", търговска асоциация от индустрията за развлечение на възрастни и добавят, че се чувстват много добре подготвени за пандемията, предаде Ройтерс.

Порноиндустрията може да се окаже най-подготвения сектор и да излезе с готово ноу хау как бизнеса да се пребори с коронавируса. Това смятат от коалицията "Свободно слово", търговска асоциация от индустрията за развлечение на възрастни и добавят, че се чувстват много добре подготвени за пандемията, предаде Ройтерс.

Докато Холивуд се опитва да си представи как да възобнови производството на филмови и телевизионни продукции във времето на коронавируса, този сектор може да е по-добре подготвен от други за справяне с предизвикателствата, съобщи още информационната агенция.

Порноиндустрията в Лос Анджелис излиза със собствена система за тестване и база данни през 90-те години на миналия век с цел да защити актьорите по време на ХИВ/СПИН епидемията.


Сега тя използва тази система за разработване на протоколи за осигуряване на развлечение за възрастни по време на пандемията от новия коронавирус.
"Когато за първи път заговорихме за Covid-19, се почувствахме много добре подготвени, защото имаме цяла история на тестване вътре в индустрията, както и на проследяване на контакти и спиране на производството", казва Майк Стабайл, говорител на коалицията Свободно слово.
"Това очевидно е различен тип вирус, различен вид заплаха, но като цяло разбрахме как ще се работи и какво трябва да направим, за да се защитим", допълва той.
Протоколите са създадени в края на 90-те години, след като порно актьор подправя теста си за ХИВ и заразява няколко свои колеги.

Порнозвездата Шарън Мичъл, която вече е лекар, създава системата, известна като PASS (Performer Availability Scheduling Services), според която порно актьорите трябва да бъдат тествани за предавани по полов път болести на всеки 14 дни, предава БТА. Резултатите се въвеждат в база данни, която информира продуцентите и режисьорите кои от тях са "чисти" и са на разположение за работа. Стабайл казва още, че коронавирусът се предава по-лесно и е по-сложен проблем, но това не пречи на порноиндуствията да е отворена за работа с холивудските студиа и да сподели своя опит.