Ася Дюлева от Мастършеф: Чакам близначки
4

Ася Дюлева от Мастършеф: Чакам близначки

С годеника ми Марин си подарихме нов дом край София, казва тя

Майстор-готвачката Ася Дюлева, част от третия сезон на кулинарната надпревара „Мастършеф“, чака близначки. За бременността разбира през януари, но решава да разкрие щастливата новина едва сега. Ето какво още сподели във вестник "Телеграф":

- Ася, изглеждаш щастлива. Зад всяка широка усмивка има причина, готова ли си да я разкриеш?

- Зад искрената радост наистина има причина – всъщност не една, а цели две. Аз и моят годеник Марин чакаме близначки. Научихме, че ще ставаме родители през януари. Ние работим в една и съща авиокомпания, аз съм стюардеса, а той – пилот. Връщайки се към този ден си спомням как усещах всеки аромат в самолета много по-силно от обикновено. През нощта сънувах, че съм бременна. Правехме опити за бебе, но не очаквах мечтата ни да ни се случи така – бързо, изнанедващо… В съня си правех тест, който бе положителен. След полета проверих отново. Не вярвахме, но силно се надявахме. Спряхме чак на шестата по път към вкъщи аптека. Разбрахме за това заедно. Изживяхме го заедно. Беше нашето “заедно” – и за това месеци наред не го разгласявахме.

- Чувстваш ли се готова за ролята на майка?

- Не смятам, че има някой готов. Понякога се страхувам, не знам дали ще се справя. Сигурността идва от годеника ми, той ме мотивира. Имам малък племенник – момче, гледам как се отнася с него, как си играят… Обичат се по мъжки (смее се). Късно научихме, че ще имаме две бебета, той беше сигурен, че ще става татко на момче, а аз майка на момиче. Мигът, в който разбрахме, че са близнаци бяхме толкова изненадани. Винаги сме искали голямо семейство и това, че ни се случва беше наистина като сън. Не знаехме пола, но измислихме имената – 2 за момичета и 1 за момче. Тях все още не искам да ги разкривам. Всъщност до момента знаят единствено моите близки.

- Ако върнем лентата назад - как започна вашата красива приказка?

- Любов във въздуха. Бях се зарекла, че няма да имам отношения с колеги, никога не съм харесвала този тип връзки. Бяхме приятели, после разбрах, че той е имал симпатии много по-рано, месеци… Когато ме е видял е бил сигурен, че ще продължим пътуването като двойка и не само в самолета. Трудно ми е да призная, че изпитвам чувства, усетих странна ревност, когато друга жена му направи комплимент. Едва тогава разбрах, че съм влюбена. Бяхме приятели, а се бъзикахме, че ще се оженим. Говорихме си, че искаме да имаме къща, а наистина не знаехме какво ще се случи. Събрахме се и започнахме да реализираме обещаното.

- В социалните мрежи сподели един от скъпите за вас моменти – предложението за брак. Как се случи то?

- Той беше избрал много сантиментално за двама ни място. В същия ден аз нямах настроение, нон-стоп го блокирах, не ми се излизаше. Когато ме заведе там и падна на каляно само повтарях “да, да, да”. Не очаквах. Той се справи с това приключение, въпреки моите неумишлени блокади (смее се). Толкова много исках това да се случи, знаех отговора много по-рано.

- Имате нов дом, това друга реализирана мечта ли е?

- Обсъждахме идеята за по-голям апартамент. Двамата обичаме спокойствието и тишината, от друга страна не искахме да се разделяме с големия глад. За няколко дни избрахме имот край София. Често ходим на разходки там, въздухът е друг, усещането, че един ден малките ни момичета ще тичат с нас… Трудно се описва. Имаме някаква представа за визията на къщата, гледаме в една посока, което е добре – обичаме семплото, елегантното… От друга страна ще е разчупена. След наложената изолация с Марин се фокусирахме в дома, прииска ни се той да стане още по-уютен. Това, че сме принудени да сме вкъщи доста ни помогна, ремонтирахме сегашното си жилище. Много пъти съм чувала как началото на всяка връзка е наситено с емоции, сега обаче осъзнавам стойността на всяка една от тях. Марин е човек, който вдъхна живот в мен. Знаех, че е мъж, който си заслужава, когато научих, че съм бременна всъщност разбрах, че той е най-доброто, което ми се е случвало. Приятел, половинка, а скоро – татко. Дъщерите ми ще се гордеят с него.

- Скоро представи своя първи влог, как се впусна в това уеб предизвикателство?

- Не съм имала замисъл за нещо подобно. С мен се свързаха готини и изключително продуктивни млади хора, които ми предложиха да играя себе си – да приготвям това, което искам, да споделям идеите с последователите, да уча начинаещи готвачи на нови и различни рецепти. Истината е, че “Съндей Байтс” бе планирано за пролетта, но никой не знаеше, че тя ще бъде такава… От една страна извадихме късмет, хората са у дома, често различни домакини ми пишат, искат съвети или ме поздравяват. Налага ми се да обяснявям, че не изолацията е вдъхновила проекта. Част от участниците в Мастършеф се свързаха с мен, бях толкова щастлива… Липсваха ми. Работя като стюардеса, но кулинарията завинаги ще е моето любимо хоби.

- В настоящото време на извънредно положение заради разпространението на Covid-19, спазвате ли противоепидемичните мерки?

- Приемаме ситуацията изключително сериозно. Предпазливи сме и заради бременността, не подценяваме заразата. Не общуваме с други хора и се надяваме час по-скоро всичко да отмине. Вярвам в добрата развръзка. Липсва ми живата комуникация, липсват ми разходките, многото хора, ежедневният ритъм, който имахме. Призовавам хората да са социално отговорни, от нас зависи колко бързо животът ни ще се върне такъв какъвто беше. Технологиите ни помагат, общувам с роднините си по скайп, но с това не се свиква.

- Какво си пожелаваш?

- Пожелавам си щастието да се задържи в живота ни. Момичетата ни да са живи и здрави. Нямам търпение за този пъстър живот – моментът наближава. Силно си пожелавам светът да свали маските. От една страна това бе урок, надявам се всички да сме го научили – да ценим природата, да прекарваме време с близките, да показваме любовта си и да не пропускаме шанса да направим добро.

Ася Дюлева е родена на 13 май, 1997 г. Завършила е Софийска професионална гимназия по туризъм със специалност “Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”. Участник е в третия сезон на кулинарната надпревара “Мастършеф”, където получава прякора антирецептурно момиче заради смелостта да комбинира по усет без да използва грамажи. След участието започва работа като стюардеса в българска авиокомпания, там среща своя годеник – Марин Косаджиев.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.