Асфалтират и обновяват 6 улици в Ракитово с пари от еврофонд

Асфалтират и обновяват 6 улици в Ракитово с пари от еврофонд

6 улици в град Ракитово ще бъдат реконструирани и асфалтирани по проект, финансиран по  Програмата за развитие на селските райони. Проектът е „Реконструкция и рехабилитация на улици и тротоари на територията на Община Ракитово „ по Подмярка 7.2. „ Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ по Програмата за развитие на селските райони- 2014-2020. и е на стойност 1 916 204 лв.

Срокът на изпълнение е 380 календарни дни. Това е една от най-дългите улици в град Ракитово, на която беше подменен водопровода и канализационната мрежа. В рамките на проекта ще бъдат преасфалтирани и обновени освен улица „Тодор Тупаров“, така също и  „ Цепина“, „Струма“, „ Мусала“, „П.Яворов“ и ул.“Калинка“ в град Ракитово, като ще бъдат изградени тротоари и положени асфалтови настилки.

Оттук минава голям пътникопоток в посока градовете Батак и Пещера и курорта Цигов чарк и затова е от особена важност най-дългата улица в Ракитово да бъде с добра инфраструктура и асфалтирана, каза кметът Костадин Холянов. Той лично се ангажира да следи дали фирмата“Делчев инженеринг“-Пазарджик ще работи  качествено и в срок. Този проект е още едно доказателство, че доброто взаимодействие между държавната и местната власт дава резултати в името на хората , каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев. Той изрази увереност, че фирмата- изпълнител ще изпълни заложените строително - ремонтни дейности качествено и в срок.

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.