Започна работа по рехабилитация на по-малките улици във Варна. Възложени за изпълнение са ремонти в петте жилищни района на града, с цел отстраняване на проблемни участъци по пътните артерии, съобщиха от общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

В най-големия район „Приморски“ са планирани ремонти по над 80 пътни отсечки, част от които са в районите на Цветния квартал, бул. „Левски“, Евксиноград, местността „Ален мак“, „Виница“, улиците „Подвис“, „Джеймс Баучер“, „Цар Асен“, „Емине", „Карамфил“, „Янко Славчев”, „Петър Попов", „Боян Бъчваров" и други.

Рехабилитация на пътната инфраструктура се извършва в централния район „Одесос“, където са възложени за изпълнение около 11 000 квадратни метра, а дейностите предстоят по улиците „Кракра“, локалното платно на бул.  „Владислав Варненчик“, между ул. „Патриарх Евтимий" и бул.  „Васил Левски“, улиците „Цар Асен“, „Дрин“, „Тодор Влайков“ и „Бачо Киро“. Възложени за текущ ремонт са и тротоарните настилки.

В район „Младост“ ремонтни дейности предстоят по над 30 улици, в „Аспарухово“ са предвидени ремонти на стълбища и тротоари. В район „Владислав Варненчик“ са възложени за изпълнение общо 5 775 квадратни метра.

Ремонтни дейности на улиците ще бъдат извършени и в петте села от община Варна – Константиново, Звездица, Каменар, Тополи и Казашко.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини