0

Н е е политическа грешка, това е намерението на правителството".  Това заяви пред БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев във връзка с обещанието към пенсионерите с преизчислените пенсии и намалени Covid добавки да получат през януари толкова, колкото и през декември, което обаче не се случи.

Не е политическа грешка, това е намерението на правителството".  Това заяви пред БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев във връзка с обещанието към пенсионерите с преизчислените пенсии и намалени Covid добавки да получат през януари толкова, колкото и през декември, което обаче не се случи.

Василев подчерта, че в момента от НОИ има изработен механизъм как всички пенсионери да бъдат компенсирани така, че да няма понижение на общия доход.

"Към момента всички пенсии са или същите, или по-високи, но добавката е по-ниска и затова някои от пенсиите са на по-ниски нива. Финансовият ресурс е наличен - миналата година имаме 3 млрд. , тази година има заложени достатъчно средства. В Закона за удължаване на действието на Бюджет 2021 ще бъде добавен текст, който ще позволи на НОИ да направи това", каза той.

Мика Зайкова: Хората със социална пенсия са най-ощетени

ГЕРБ препоръча на кабинета да работи, викат Гьоков в НС да каже за пенсиите