0

Д нес в централата на ПП ГЕРБ бе изпратена официална покана за публичен дебат от името на Асен Василев до Бойко Борисов. Това съобщават от политическата формация "Продължаваме промяната", чиито лидери са бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков. 

Днес в централата на ПП ГЕРБ бе изпратена официална покана за публичен дебат от името на Асен Василев до Бойко Борисов. Това съобщават от политическата формация "Продължаваме промяната", чиито лидери са бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков. 

Във фейсбук страницата на ПП е публикуван пълният текст на поканата. Той гласи:

"Г-н Борисов,
по повод на вашето изказване пред медиите от изминалите дни: „Да кажеш, че се крадат 8 милиарда от България, означава, че си рядко неграмотен.“, Ви каня официално на дебат, в който хората сами да преценят грамотността на всеки един от нас. Готов съм публично да се изправя срещу Вас и, базирано на грамотно четене и боравене с факти, документи и доклади да покажем на българския народ къде са техните 8 млрд. лева.
Оставям на Вас да решите къде и кога преди изборите да се състои дебатът.
Асен Василев" 

В началото на предизборната кампания лидерът на ПП обяви, че в момента обществените поръчки са за 8 млрд, от които 3 млрд, се крадат. По-късно обаче той заяви: "Осем милиарда лева се крадат на година, а с тези пари биха могли да се направят 40 тунела под Шипка". Именно това твърдение започна да циркулира из медийното пространство, което пък даде повод на Борисов да обвини Асен Василев в некомпетентност. 

До този момент няма официална позиция на ПП "ГЕРБ" по казуса.