Асен Василев нареди проверка на държавната агенция за финансова инспенкция

Асен Василев нареди проверка на държавната агенция за финансова инспенкция

Министърът на финансите Асен Василев разпореди одит на дейността на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Одитът е по сигнали за нарушения в дейността на Агенцията, включително при предоставянето на държавен имот – почивна база в Албена, за стопанисване от сдружение с нестопанска цел „Асоциация на експертите по финансов контрол в България“, а също и за стартирани обществени поръчки от АДФИ за ремонт на почивната база след предоставянето и на Асоциацията, съобщиха от финансовото ведомство. 

Проверката е разпоредена във връзка с невъзможността министър Василев да получи обяснения от директора на АДФИ Георги Начев, тъй като същият е представил болничен лист за домашно лечение до 17.06.2021 г. Въпреки това обаче не може да бъде открит на адресната си регистрация.

Повече от едномесечното отсъствие на директора на АДФИ в момент, когато от инспекцията се очаква да извърши проверки в ключови държавни институции и предприятия в енергетиката, здравеопазването, строителството, Българската банка за развитие и други структури силно възпрепятства работата на Министерството на финансите и изпълнението на възложените финансови инспекции.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.