Конкурс за приемане на военна служба на 25 лекари е обявило Министерството на отбраната, съобщиха от Военното окръжие в Шумен. Конкурсът е за за приемане на военна служба на лица, завършили граждански, средни или висши училища в страната и в чужбина, а вакантни са 25 офицерски длъжности за лекари във военните формирования от Военномедицинската академия в София, Варна, Сливен, Пловдив и Плевен.

Докторите, които решат да сложат офицерски зведчики на раменете си трябва да са на възраст до 40 години, да имат образование, съответстващо на изискванията на длъжността - да са лекари, да са годни за военна служба и в частност, да нямат друго гражданство. Допълнително предизвикателство за бъдещите войскови лекари е да покрият нормативите за физическа годност, определени с акт на министъра на отбраната. Обикновено това са лицеви опори, коремни преси, бягане "совалка" 10 по 10 метра, крос на 1000 метра, бягане на 5 километра, плуване и плуване под вода . Кандидатите могат да подават документи във военните окръжия до 31 януари.

Заради нуждата от лекари в армията през 2017 година започна обучение във висшите медицински училища у нас на студенти по две нови специалности - военен лекар и военна медицинска сестра.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

1150 деца в Шуменско не ходят на онлайн училище

Онлайн обучението не е достъпно за 1150 ученици в Шуменска област. Цифрата идва от остатъка от добрата новина, че 93.33 процента от общо 15 хиляди ученици в областта "ходят" на онлайн училище.

Областната болница работи на 50 процента от капацитета си, чака решение за финансирането през април

48 бебета са се родили в Шумен от началото на извънредното положение

Областната болница работи на 50 процента от капацитета си, чака решение за финансирането през април

48 бебета са проплакали в родилното отделение на МБАЛ - Шумен от началото на извънредното положение заради коронавируса у нас 13 март. Това съобщи директорът на здравното заведение д-р Димитър Костов. Заради COVID-19 и ограничителните мерки в здравното заведение са спрени плановите операции, но продължава работата на ортопедията, вътрешното отделение, хирургията, родилното и инфекциозните отделения. Болницата обаче работи с под 50 на сто от капацитета си.