0

П олицейското управление на Уорънтън, Мисури е арестувало и повдигнало обвинение за “терористична заплаха втора степен” на мъж, който разпространил видео, в което облизва рафтове със стоки в магазин Walmart, пише The Independent.

Полицейското управление на Уорънтън, Мисури е арестувало и повдигнало обвинение за “терористична заплаха втора степен” на мъж, който разпространил видео, в което облизва рафтове със стоки в магазин Walmart, пише The Independent.

Гражданинът се казва Коди Пфистър и е публикувал скандалното видео в социалните мрежи, а в него се чува как пита: Кой се страхува от коронавируса?

В щата Мисури определението за “терористична заплаха втора степен” е за човек, който “безразсъдно пренебрегва риска при евакуация, карантина и други съзнателно. Това важи и за „косвена заплаха за причиняване на инцидент или състояние, включващо опасност за живота“.

Полицейското управление на град Уорънтън написа във Facebook: „Този конкретен видеоклип, който няма да бъде споделен тук, получи международно внимание и ни бяха изпратени много реакции на хора от цял свят. Ние приемаме тези оплаквания много сериозно и искаме да благодарим на всички, които съобщиха за видеото, за да може проблемът да бъде решен.“