0

М илиардерът и основател на световната акробатична трупа Сирк дю Солей Гай Лалиберте е задържан по обвинение за отглеждане на канабис на неговия частен остров в Южния Тихи океан, съобщиха властите, цитирани от АФП и RFI.

Милиардерът и основател на световната акробатична трупа Сирк дю Солей Гай Лалиберте е задържан по обвинение за отглеждане на канабис на неговия частен остров в Южния Тихи океан, съобщиха властите, цитирани от АФП и RFI.

Канадският предприемач беше арестуван, след като слезе от самолета си във Френска Полинезия и трябва да се яви пред съдия по-късно днес, заявиха прокурори.
В изявление неговата компания Lune Rouge заяви, че Лалиберте използва канабиса за "медицински" и "строго лични" цели и отрече, че отглежда наркотиците на частния си остров Нукутепипи с търговска цел.


"Гай Лалиберте напълно се разграничава от всеки слух, който го предполага, че той е замесен в трафик на наркотици", се казва в съобщението.
Според местната телевизионна станция Polynesie Premiere полицията е разпитала един от сътрудниците на Лалиберте преди няколко седмици по подозрение, че притежава наркотици и е открила изображения на плантации с марихуана на мобилния му телефон.