АПИ ще ремонтира 20 км между селата в община Божурище

АПИ ще ремонтира 20 км между селата в община Божурище

Двадесет километра от пътя, свързващ селата в община Божурище, ще бъде ремонтиран. Обновяването беше обсъдено на среща между председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски и кметът на Божурище Георги Димов.

Ремонтът на част от третокласния път Делян – Златуша – Гурмазово – Пожарево ще приключи в края на май 2022 г.  Отсечката е важна пътна артерия в общината, съобщава пътната агенция.

В момента в участъка се извършва разчистване на сервитута, премахване на излишна растителност и изкопаване на излишни земни маси, които са етап от предвидените строителни дейности. Ремонтът включва подобряване на отводняването, възстановяване на пътната конструкция, подмяна на асфалтовите пластове, поставяне на нови ограничителни системи, хоризонтална маркировка и пътни знаци. Ще се възстанови и състоянието на съоръженията в целия участък.

Ремонтните работи са възложени на пътноподдържащото дружество, с което АПИ има договор по ЗОП за текущо и зимно поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на Софийска област.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.