Движението по затворения след пожар мост от АМ „Струма” ще бъде в едното платно, докато приключи ремонтът. В петък и събота ще е отворена една лента в посока Гърция, а в неделя и понеделник - в посока София. В останалите дни от седмицата посоката ще зависи от трафика. Засега движението на тежкотоварните превозни средства остава изцяло по Е-79.

Днес на моста край Дупница

чрез тестове с камиони се установи

че платното за София, което е по-слабо засегнато от пожара, е изправно за движение на леки коли.

1,8 млн. лв. ще излезе ремонтът на опожарения мост на АМ „Струма“ край Дупница, съобщи председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Георги Терзийски, който вчера рано сутринта провери работата по разчистването на незаконно струпаните отпадъци под съоръжението на автомагистралата. Ремонтът ще бъде възложен чрез обществена поръчка, като срокът за изпълнение е 4 месеца. „В момента се напряга скелето, което поддържа конструкцията, след което ще бъдат направени изпитванията с товарни камиони в различни точки. Преди два дни са сложени датчици, които ще дадат информация за отклонението“, каза Терзийски.

От терена, собственост на пътната агенция - проектното съоръжение плюс два метра встрани от него, са премахнати боклуците, натрупани неправомерно от собственика на цеха за преработка и изкупуване на вторични суровини, уточни още пътният шеф.

Остава обаче огромно количество смет

натрупана на общински терен, който граничи с този на АПИ, а с това и опасността отново към обхвата на магистралата да се пренесат нерегламентирано боклуци. Терзийски посочи, че камионите на пътно-поддържащите фирми са натоварени, но все още компетентните институции – РИОСВ – Перник, и община Дупница, не са посочили къде може да се изхвърлят отпадъците.

Вчера изтече и срокът, в който директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната трябва да представят на УС на АПИ доклади за извършените от тях обходи на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут. Обобщените резултати от проверките ще бъдат представени в началото на следващата седмица, обясни още Терзийски.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Счупен кран на новата тръба остави на сухо половин Перник (ОБНОВЕНА)

Спирателен кран на новия водопровод от софийското село Мало Бучино до Перник остави на сухо 3 квартала и 2 села в общината, научи „Монитор“. По данни на сайта на местното ВиК дружество без вода до отстраняване на аварията остават кв. „Изток“, кв. „Мошино“, кв. „Тева“, с. Бучино и с. Люлин.

Ремонтират с евросредства още 7 професионални гимназии в страната

Нови седем общински и държавни професионални гимназии ще бъдат обновени и преоборудвани с финансиране по управляваната от министерството на регионалното развитие и благоустройството Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Предлагат 18 приоритета за развитие на шестте района в страната до 2027 г.

18 приоритета за икономически подем и подобряване на стандарта на живот на хората в шестте района на страната. Това предвиждат проектите на регионалните схеми за пространствено развитие на районите от ниво 2 (NUTS 2), които МРРБ, публикува за обществено обсъждане.