Апелативният съд в Търново  отлага делата за месец напред

Апелативният съд в Търново отлага делата за месец напред

Апелативният съд във Велико Търново отлага разглеждането на делата, насрочени за периода от 11 март до 10 април. Ще се разглеждат само делата, свързани с: налагане и промяна на мерки за неотклонение, дела за издръжка, за родителски праза, незаконно уволнение, искания за обезпечаване на искове, както и дела срещу домашно насилие.

В понеделник на работна среща в търновската палата е взето решение да се вземат мерки за намаляване на риска от разпространение на заболяването в палатата, където ежедневно минават стотици хора и рискът от заразяване е висок. Във всеки съд и прокуратура ще бъде създадена организация за цялостно измиване с дезинфекционен препарат на всички части на сградата. На входовете на палатата ще бъдат поставени дезинфекциращи стелки за обувки и диспенсъри, заредени с дезинфекциращи гелове на алкохолна основа, като служителите на ГД „Охрана“ ще следят всеки влизащ в сградата да ги използва. Необходимите материали са поръчани и към момента се очаква да бъдат доставени.

Членовете на Групата по условия на труд към Апелативен съд – Велико Търново са изработили инструкции за съдиите и служителите с мерки за ограничаване разпространението на заболяването на работното място. Същите са съобразени с публикуваните препоръки на Министерството на здравеопазването и Световната здравна организация и са утвърдени от председателя на съда. За всички помещения на Апелативен съд – Велико Търново с достъп до течаща вода ще бъдат осигурени антибактериални сапуни, а за останалите помещения – дезинфекциращи гелове. Създадена е организация за почистване на всеки два часа на работните повърхности и бравите на вратите в помещенията, в които се допускат външни лица – съдебната зала, деловодството и помещението на главният счетоводител и касиерът. Поръчани са ръкавици за ползване от служителите в деловодството и съдиите при работата им с дела и документи. Всички съдии и служители са инструктирани да ползват правото си на отпуск по болест дори при най-леки симптоми на настинка, както и по възможност временно да ограничат всякакви пътувания в чужбина.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.