0

А нтъни Иванов остана извън полуфиналите на коронната си дисциплина 200 м бътерфлай на олимпийските игри в Токио. Един от най-добрите ни плувци, който е осми на световното в малък басейн през 2018-а, даде шесто време в своята серия – 1:56,36 мин.

Антъни Иванов остана извън полуфиналите на коронната си дисциплина 200 м бътерфлай на олимпийските игри в Токио. Един от най-добрите ни плувци, който е осми на световното в малък басейн през 2018-а, даде шесто време в своята серия – 1:56,36 мин.

“Въобще не съм доволен, не ми се получи плуването - заяви разочаровано Антъни, чийто личен рекорд е 1:54,50 мин. - Ще анализираме с треньорите, нямам обяснение... Тренирах по-добре, чувствах се по-добре, отколкото преди европейското (б.р. - където завърши 4-и в Будапеща). Чисто физически се чувствам добре. Може би тези 13 часа пътуване от Америка до тук оказаха влияние", анализира Иванов.

Най-бърз в сериите беше световният рекордьор и фаворит за златото Крищоф Милак (Унг) с 1:53,58 ми., а топ 16 затвори Чад льо Кло (РЮА) с 1:55,96 мин.

Антъни ще плува и на 29 юли на 100 м бътерфлай заедно с европейския шампион за юноши Йосиф Миладинов.

Диана Петкова приключи участието си на игрите с 25-о място на 200 м съчетано за жени. Тя финишира за 2:16,70 мин., което е повече от четири секунди по-слабо от нейното най-добро лично постижение и държавен рекорд в дисциплината от 2:12,38.

"Няма как да съм доволна от предаването ми на олимпиадата. Плувах доста над личните ми постижения, но знам, че съм дала всичко от себе си и фактът, че съм тук, че успях да направя дебюта си, че се преборих с много трудности, ме прави горда", коментира Петкова.