0

Т ова, което премиерът Бойко Борисов и ПП ГЕРБ постигнахме във външната си политика, е успех не просто за партията, а за България. Това пише във Фейсбук шефката на правната комисия и кандидат за депутат от ГЕРБ Анна Александрова, като изброява и някои от успехите през последния управленски мандат.

Това, което премиерът Бойко Борисов и ПП ГЕРБ постигнахме във външната си политика, е успех не просто за партията, а за България. Това пише във Фейсбук шефката на правната комисия и кандидат за депутат от ГЕРБ Анна Александрова, като изброява и някои от успехите през последния управленски мандат.

Напомня, че страната ни провела председателството на Съвета на ЕС на много високо ниво, което признали всички европейски лидери. По думите й именно благодарение на усилията на премиера Бойко Борисов България в нито един момент не допуснала мигрантски натиск, който заля цяла Европа. Изтъква, че в този мандат държавата ни показала, че е не просто е член на ЕС, а че може да задава приоритети за неговото цялостно развитие. Александрова напомня,че Борисов бе приет на официално посещение в Белия дом от тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп.

Именно пак благодарение на усилията на Борисов България договорила безпрецедентна финансова рамка с европейско финансиране за следващите години. Това по думите й освен, че ще даде възможност да се преодолеят последствията от пандемията, ще осигури и ясен хоризонт за ускорено икономическо развитие.

След успехите на властта е и посещението на главата на Римокатолическата църква папа Франциск. Не на последно място България била приета във финансовия механизъм ЕRM II, който е последната стъпка преди влизането на страната ни в Еврозоната. "Реални политики и видими резултати, които променят бъдещето на родината ни!", изтъква тя.