0

„Парижката Света Богородица“ ще бъде следващата анимация на „Дисни“, която ще се превърне в игрален филм с актьори от плът и кръв, обявиха от студиото.

„Парижката Света Богородица“ ще бъде следващата анимация на „Дисни“, която ще се превърне в игрален филм с актьори от плът и кръв, обявиха от студиото.

Така историята, почерпена от прочутия едноименен роман на Виктор Юго от 1831 г., ще продължи листата от класики на „Дисни“, екранизирани впоследствие с живи изпълнители - „Красавицата и Звяра“, „Книга за джунглата“ и заглавия, над които се работи в момента, като „Цар лъв“, „Аладин“, „Дъмбо“...

Сценаристът и драматург Дейвид Хенри Уонг, носител на награда „Тони“ за пиесата си „М. Бътерфлай“, залегнала в основата на едноименния филм на Дейвид Кроненбърг, ще създаде сценария за игралната версия на „Парижката Света Богородица“. Алън Менкен и Стивън Шуорц, номинирани за „Оскар“ за музиката към анимацията от 1996 г., ще композират саундтрака и за игралния филм.

Що се отнася до актьорския състав, от „Дисни“ се въздържат да споменават имена в тази първа фаза от разработването на проекта, но според Deadline Джош Гад, който участва в игралния вариант на „Красавицата и Звяра“ от 2017 г., навярно ще получи сега ролята на Квазимодо. Със сигурност актьорът ще е сред продуцентите на новия филм.

Историята за гърбушкото Квазимодо – звънар в катедрала „Нотр Дам“, и неговото романтично приятелство с красивата танцьорка Есмералда, като анимационен филм на Гари Трусдйл и Кърк Уайз за „Дисни“ инкасира 325 милиона долара по целия свят.