0

А нглия се наложи с минималното 1:0 при домакинството на Хърватия на „Уембли“ в първия мач за двата отбора от група „D“ на Европейското първенство. Единственото попадение в срещата отбеляза Рахийм Стърлинг през второто полувреме. Така „трите лъва“ си отмъстиха на балканците за загубата на полуфинала от Мондиал 2018.

Англия се наложи с минималното 1:0 при домакинството на Хърватия на „Уембли“ в първия мач за двата отбора от група „D“ на Европейското първенство. Единственото попадение в срещата отбеляза Рахийм Стърлинг през второто полувреме. Така „трите лъва“ си отмъстиха на балканците за загубата на полуфинала от Мондиал 2018.

Англичаните започнаха по-силно мача и имаха сериозно предимство през първите 25 минути, но така и не успяха да се възползват от нито една от възможностите, които създадоха пред вратата на Доминик Ливакович. Домакините можеха да поведат в резултата още в 6-ата минута. Фил Фодън получи добър пас в наказателното поле на Хърватия, след което стреля, но топката срещна десния стълб на вратата на Доминик Ливакович. Веднага след това Англия създаде отново напрежение пред вратата на Хърватия в 8-ата минута, когато Калвин Филипс стреля от въздуха, но Ливакович отново се намеси и спаси.

През второто полувреме  Лука Модрич отправи удар от разстояние в 55-ата минута, но Джордан Пикфорд спаси без проблеми.

Англия поведе в резултата в 57-ата минута.

Калвин Филипс пусна отличен пас към Рахийм Стърлинг, който бе изведен сам срещу Доминик Ливакович и не пропусна да прати топката във вратата му.

До края хърватите опитаха да стигнат до изравнителен гол, но така и не успяха да застрашат сериозно вратата на Джордан Пикфорд.

По този начин Англия започна с победа участието си на Европейското първенство, докато хърватите ще трябва да търсят успех в оставащите два мача в групата.  На 18 юни британците играят срещу Шотландия, а Хърватия се изправя срещу Чехия.