0

А нглия ще спори с Италия на финала на Евро 2020 в неделя, след като надигра Дания с 2:1 с продължения на „Уембли“.

Англия ще спори с Италия на финала на Евро 2020 в неделя, след като надигра Дания с 2:1 с продължения на „Уембли“.

Хари Кейн донесе успеха на британците с гол в 104-та минута. Две по-рано бе отсъдена дузпа за нарушение срещу Рахийм Стърлинг. Кейн застана зад топката, стреля слабо в левия ъгъл на Каспер Шмайхел и вратарят спаси. При добавката обаче нападателят на „Тотнъм“ бе безгрешен и отбеляза четвъртия си гол в турнира.

Преди това Дания поведе в 30-та минута след страхотно изпълнение от пряк свободен удар на Микел Дамсгор. Той намери топката по чудесен начин и прехвърли стената, за да остави без шансове Джордан Пикфорд.

Това бе първи гол на европейското, директно от пряк свободен удар и първи гол във вратата на Пикфор от началото на шампионата.

В 39-та минута Англия успя да изравни след хубава атака, която завърши с автогол на Симон Кяер. Букайо Сака пусна прострелна топка към Стърлинг, а Кяер се хвърли, за да пресече паса, но вместо това вкара във вратата си. Така автоголовете на Евро 2020 станаха 11 и биха досегашния рекорд от 9 попадения в собствената си врата.

Силен мач направи вратарят на Дания Каспер Шмайхел, чиито решителни намеси предотвратиха поне три чисти положения.

През второто полувреме обаче така и не падна нов гол и след 6 минути добавено време към 90-те, мачът отиде в продължения, където „трите лъва“ най-сетне успяха да спечелят на полуфинал на голямо първенство. За последно англичаните сториха това на Мондиал 1966, когато побеждават Португалия с 2:1, а после триумфираха и със световната титла.