0

З еленият сертификат е дискриминационно отношение към 75 % българи. Това коментира пред Нова телевизия Костадин Ангелов от ГЕРБ, който е кандидат за депутат.

Зеленият сертификат е дискриминационно отношение към 75 % българи. Това коментира пред Нова телевизия Костадин Ангелов от ГЕРБ, който е кандидат за депутат.

По думите му България е изпуснала златните летни месеци, през които е можело да постигне ваксинационно покритие от 70%, такова каквото е било изискването на ЕК. "В момента да говорим какви трябва да са мерките сега, е изключително закъсняло и ситуацията е изпусната", заяви Костадин Ангелов

Той изтъкна, че при 20 процента ваксинирани българи, въвеждането на зелен сертификат определено има дискриминационно отношение към останалите 75 %. "Няма как да изискваш от голяма група български лекари медицински сестри и санитари зелен сертификат, за да работят от утре в болницата", каза той.

"Забележете, тези които нямат такъв, нямат право да ходят на работа в социалните домове, в комплекс от онкологични центрове, диализните центрове. Кой ще лекува българските пациенти, при условие че сега имаме висок натиск към лечебните заведения", допълни Ангелов.