По-високи наказания и санкции за нарушения по плажовете ще предложи туристическото министерство със законодателни промени, съобщи ресорният министър Николина Ангелкова във връзка с автомобила, който влезе в морето на плаж „Перла“.

Тя определи като абсолютно недопустимо дори човек да си помисли, че може да кара джип по пясъка. „Камо ли това, което видяхме. Абсолютно недопустимо и веднага сме наложили глоба на концесионера около 6000 лв., затова че е допуснал това да се случи.

Всеки един концесионер е длъжен да отговаря за всичко, което касае неговия договори д а не допуска подобни действия“, подчерта тя. „За да бъдем още по-строги в това отношение, защото за мен това е изключително важно, веднага ще предложим законодателни промени, които да са свързани с конкретни наказания, административни санкции, по-високи глоби не само за концесионера, а и за самия извършител“, посочи още министър Ангелкова. По думите й идеята е да има превенция.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Планираме откриване на българско туристическо представителство във Варшава

Възможностите за развитие на добрите ни взаимоотношения в туризма включват намерение да открием в Полша национално туристическо представителство на България към посолството ни във Варшава. Досега страната ни има две такива представителства зад граница - в Германия и в Русия. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с д-р Роберт Анджейчик, председател на Полската туристическа организация и вицепрезидент на Европейската комисия за пътуване.

Туризмът ни бе представен в Молдова

Туристическата индустрия на България бе представена в рамките на изложба "Tourism. Leisure. Hotels-2020" в молдовската столица от 13 до 16 февруари. Целта на изложението е да предостави на специалистите на туристическия пазар пълна информация за тенденциите в индустрията. Освен това Tourism. Leisure. Hotels е създадена да помага на компаниите да представят нови предложения и иновативни технологии на пазара. Събитието отваря възможности за директна комуникация с целевата аудитория.

Ангелкова: Хотелите и ресторантите ще имат електронни паспорти

Всички места за настаняване и хранене ще имат свой електронен паспорт, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на 7-мата годишна среща на Националния борд по туризъм. Една от основните теми на днешната среща на борда ще бъде дигитализацията по отношение на Оперативна програма за иновации и конкурентоспособност.