Андрей Райчев сравни лекари с циганите

Андрей Райчев сравни лекари с циганите

”Ще ме извините, но лекарите влачат... отвлачват - не всички... Но тези лекари, които влачат, отвлачват или крадат повече от циганите в тая държава! Не се шегувам. Ако сметнете в пари, ще видите". Това коментира Андрей Райчев пред Нова ТВ.

Кървавочервеният социолог, издънка на знатна комунистическа фамилия, замесен по времето на Прехода в редица далавери и обслужвал разнородни политически и икономически кръгове, бе поканен в национален ефир, за да коментира не какво да е, а именно корупцията в България. Няма как трудът на лекарите, които всеки ден спасяват човешки животи, да бъде принизяван с дейността на циганите. Наглостта на Райчев да обижда цяло професионално съсловие като лекарското е изключително дебелоочие на фона на това, че той самият е от най-видните доказателства за корупцията в сферата на социологията. Заедно с колегата си и партньор Кънчо Стойчев той е от кликата на „социолозите милионери“, както те самите се наричат. Двамата са съучастници в източването на Корпоративна търговска банка. Райчев и Стойчев са държани на хранилка от банкера беглец Цветан Василев и също са се облажили от милиардите левове, откраднати от вложителите в трезора. Социолозите милионери са съдружници в „Научнотехническо обслужване - НТО“, която изгря именно в скандала с фонд „Научни изследвания“. В тази компания обаче мажоритарният дял се държи от "Сентръл техноинвест". Въпросната фирма фигурира в списъка на прокуратурата с 80-те компании, които Цветан Василев ползва, за да конструира финансовата си пирамида и да открадне близо 4 млрд. лв. от вложителите в КТБ. Собственик на фирмата се води „ТЦ ИМЕ Вест“ - компания, която е в същия списък на „кухи дружества“, но е пряк кредитополучател от КТБ и в момента се управлява от синдик. Схемата, по която мустакатият аферист е обслужил двамата социолози, е традиционната - куха фирма тегли необезпечен кредит от КТБ, прехвърля пари на друга компания, която пък влиза в съдружие с „правилните хора“, които да се облажат от парите на измамените вложители.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.