0

Д вукратният шампион от „Уимбълдън” Анди Мъри, изпълни обещанието, което даде на WWF в Световния час на Земята, да премине към шофиране на електрически автомобил и да стане един от първите клиенти на Jaguar I-PACE в Световния ден на околната среда.

Двукратният шампион от „Уимбълдън” Анди Мъри, изпълни обещанието, което даде на WWF в Световния час на Земята, да премине към шофиране на електрически автомобил и да стане един от първите клиенти на Jaguar I-PACE в Световния ден на околната среда.

Подкрепяйки ангажимента, поет от Мъри през март тази година, да премине към шофиране на първия изцяло електрически мощен кросоувър на Jaguar, пилотът на Panasonic Jaguar Racing и също посланик на WWF Нелсън Пикет-младши посети британската тенис звезда в тренировъчния му лагер и направи специална доставка преди сезона на тревен корт.

„Важно е всички ние да правим малки стъпки, за да водим по-устойчив начин на живот и да помислим за действията, които можем да предприемем, за да се грижим за нашата планета. Това е една от причините, поради които преминавам към шофиране на новия изцяло електрически Jaguar I-PACE. Той е екологичен и безопасен и същевременно е с първокласен дизайн и спортна динамика, които отговарят на моя начин на живот”, сподели Анди Мъри.

„Мисля, че е страхотно, че Анди пое този ангажимент да премине към шофиране на електрически автомобил и че взе активно участие в насърчаването на повече хора да предприемат действия и да направят малки промени към по-устойчив начин на живот. Jaguar I-PACE е доказателството, че не е необходимо да жертвате мощността или динамиката, когато преминете към шофиране на електрически автомобил”, сподели пилотът на Panasonic Jaguar Racing Нелсън Пикет-младши.

Новият Jaguar I-PACE е революционен електрически автомобил с бързо зареждане от 0 до 80 процента за 45 минути и предлага максимален пробег от 480 километра с едно зареждане на батерията. I-PACE предоставя комбинация от устойчивата динамика на спортен автомобил, технологии с изкуствен интелект от следващо поколение и практичността на 5-местен кросоувър, поставяйки Jaguar в челните редици на революцията в сферата на електрическите автомобили.