0

П риемам, че сега сме като на война и при първа възможност ще се включа като доброволец. Това каза очарователната актриса от театър „Българска армия“ Анастасия Ингилизова в студиото на предаването на бТВ „Търси се“ във връзка със ситуацията заради коронавируса у нас.

Приемам, че сега сме като на война и при първа възможност ще се включа като доброволец. Това каза очарователната актриса от театър „Българска армия“ Анастасия Ингилизова в студиото на предаването на бТВ „Търси се“ във връзка със ситуацията заради коронавируса у нас.

Признанието дойде, след като двете й близки приятелки и колежки Криситна Янева и Ирини Жамбонас обясниха в ефир, че тя е изключително всеотдайна и вярват, че дори по време на война ще може да ги измъкне. „Много е щедра в даването. Всичко е на буци в нея, всичко й е по много“, отбеляза Ирини, визирайки доброто сърце на Ася. Двете актриси й подариха кукла ангелче и тях на обща снимка. Пред водещите Нели и Меги и пред зрителите Ингилизова обясни, че борческият й ген вероятно идва от дядо й, върнал в България седма рилска дивизия след Втората световна война без нито една жертва, и от пра-пра-дядо й, който се е сражавал като опълченец на Шипка и е останал жив.

Актрисата призна, че в момента й е някак „затворено“, но се радва, че децата й сега общуват повече помежду си. „Аз включвам турбото и им казвам, че няма да се предам. Всичко ще продължи, само няма да излизаме“, обясни тя какво е казала на по-големия си син Деян Донков-младши.

Режисьорът Стоян Радев, също неин много добър приятел още от студентските години, я определи още оттогава като „обект на желания“ и припомни как е намерил укротител на нейната Катерина от „Укротяване на опърничавата“ на Шекспир в лицето на Деян Донков. „Откакто работих за пръв път с него, този човек ми е крилата. Може да ме въздигне, да ме сложи на място. Винаги ми е помагал с жест, с дума, с разговор“, каза Анастасия за режисьора и допълни, че той и семейството му са били близо до нея и в тежките й моменти в личен план, когато останала сама с Деянчо вкъщи, решавайки, че така ще е по-добре за всички ни (слагайки край на връзката с баща му Деян Донков – б.ред.). „Аз съм наистина много открита, но не съм сигурна, че хората отсреща са честни с мен. Продължавам обаче да съм открита. Знам, че мога да бъда отново наранена, а той не иска да е така“, коментира актрисата отношението на Радев към нея.

„Моят избор да съм самотна майка продължава да се „намества“. Много малко време си оставих в живота да страдам физически, нямам време за това. Един-два дни жаля и си казвам, че трябва да продължа в живота“, не скри майката на Деян Младши и малкия Константинчо – плод на любовта й с актьора Христо Петков, с когото се раздели преди около 4 години. Анастасия разказа и за духовната й връзка с отец Николай от Руската църква, който помогнал малкият Деян да остане жив след 2 месеца в кувьоз след раждането. „Здравето и да сме живи е най-ценно в сравнение с всички други несгоди, иначе хората се срещат и разделят“, отбеляза актрисата. Тя разкри, че е престанала да прави компромиси по отношение на бащите на децата си, когато с тялото и сетивата си усетила, че е „зле придружена“, защото е по-добре да си сам, отколкото зле придружен, и когато осъзнала, че вече не са на една честота. „Никога не съм съжалявала за постъпката си. Но общата ни работа продължава, продължаваме да работим за нашите деца“. Ася довери, че разчита на двамата мъже като бащи и е близка и с двамата повече, отколкото преди.

Родителите на Анастасия Ингилизова разказаха как тя подготвила църковния им брак години след гражданския. И как, когато баща й не вярвал, че ще влезе в НАТФИЗ (искал тя да стане лекар като родителите си), тя заявила: „Ще кандидатствам, ще вляза и ще ми носиш куфарите“. Така и става – Анастассия попада в класа на проф. Крикор Азарян. „Тя осмисля живота ни, има сърце, което трепти за нас, и това ни топли“, казаха те.

„Старая се, като е напрегната, да я успокоя, като е щастлива, да я направя още по-щастлива“, каза големият син Деян. Той я характеризира като любвеобилна майка, която дава добри съвети „за живота и за всичко“, а Косьо сподели, че с мама обичат да се гушкат и да му готви зеле. „Харесва ми най-много, че й е добро сърцето“, промълви малкият, а Ася просълзена разкри как той се молел на Господ „да пази мама да не й се счупи сърцето“.

На финала майката на актрисата каза, че за тях тя е „сърце, душа, слънце, небе, вселена“, а баща й – че е „чудо, което няма да се повтори“. Децата й отново казаха колко много я обичат. А самата Ингилизова призна, че не е спряла да се развива и промена: „Още се търся всеки ден“.