Амитабх Вардхан: От Втората световна киносалните не са  затваряни за 4 месеца

Амитабх Вардхан: От Втората световна киносалните не са затваряни за 4 месеца

С правилните действия и нови филми, клиентите ще се върнат в залите за прожекции, смята изпълнителният директор на голяма верига киносалони у нас.

-Г-н Вардхан, как се отразява епидемията от Covid-19 върху филмовата индустрия?

-За първи път след Втората световна война киносалоните по целия свят бяха затворени за 4 месеца. Всичко се случи изненадващо, всички бяхме изненадани и никой не беше подготвен. Пандемията спря всички продукции, дистрибуция и премиери.

-Как се отрази това на киносалоните и вашия бизнес?

-Както по целия свят, така тази епидемия се отрази и на нашите киносалони. Моловете бяха затворени, киносалните – също.

-Днес киносалоните са отворени, какви противоепидемични мерки предприемате?

-Ние сме взели всички противоепидемични мерки, за да може нашите клиенти и нашия персонал да бъдат защитени. Всички хора от екипа ни всеки ден се проверят за симптоми и им се мери температурата преди да влязат. През цялото време всички носят маски. При нас е по-безопасно, отколкото на други места, тъй като се спазва социална дистанция. Всички повърхности и тоалетни помещения се чистят често и дезинфекцират. Само определени лица носят храната в зоната. Всяко място се почиства основно след всяка прожекция. Всеки един от посетителите влиза, след като му е измерена температурата. Всички те биват молени на вратата да хгиенизират ръцете си преди да влязат. Насърчаваме хората да си купуват билети онлайн.

-Как смятате да върнете хората в киносалона?

-Ще привличаме хората като им обясняваме, че при нас е едно от най-безопасните места за гледане на кино заради нашата предприемчивост. Има достатъчно свобдно място между седалките. Смятаме, че с правилните действия и нови филми, клиентите ще се върнат в киносалните, защото ни имат вяра и обичат киното.

-По време на социалната изолация много хора гледаха филми вкъщи в стрийминг платформите. Дали няма да предпочетат да гледат филми вкъщи?

-Според общия преглед в световен мащаб, хората, котио гледат повече филми в киносалоните, гледат и повече филми в стрийминг платформите. Да, хорта вероятно ще продължават да гледат някои сезони на стройминг платфрмите, но за новите филми съсм сигурен, че ще ходят на кино. Гледането на филм на голям екран в киносалон е социален ивент, никога не може да бъде заменен от гледането на филм вкъщи.

Амитабх Вардхан, главен изпълнителен директор на Cine Grand, е мечтател, а киното е негова страст. Той е прекарал повече от 17 години в изграждането на мултиплекси и предоставя на зрителите уникално изживяване при гледането на филми по целия свят. Амитабх е основен двигател в дигитализацията на мултиплекси с помощта на 2K цифрови проектори, компютъризиран софтуер за билети и аналитичен и цифров CRM. Концепцията за всички луксозни седалки, преставки за 3D очила, зали TSAR, пуканки, различни цени на билетите и други, е изцяло негово дело, разработена и внедрена от Амитабх на европейския пазар. Заедно със своя екип от експерти бизнесменът планира да навлезе в Македония, Сърбия, Кипър и Африка след следващите години с най-модерните кина и много удобства за клиентите. „Нашата висша цел е откриването на работни места за поне 10 000 души, което ще е от полза за всички заинтересовани страни и да се наслаждаваме на много нови изживявания“, казва Амитабх.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.