Американски съд подкрепи искането на Комисията на САЩ по ценните книжа и пазарите (SEC) да бъде забранено използването на кибервалутата Gram, пусната на пазара от Telegram Group Inc. до завършване на разследването, свързано с разпространението й, съобщават световните агенции.

SEC подаде иск срещу Telegram Group Inc. и нейния филиал TON Issuer Inc. във връзка с проведеното от нея първично предлагане на ценни книжа, като привлече 1,7 млрд. долара. Според комисията такова пускане на ценни книжа не е реализирано и въпросната сума, платена от купувачите трябва да бъде конфискувана в полза на държавата. Според съда на практика става дума за разпространение на ценни книжа без документи за регистрация.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Двама нови шефове влизат в Банката за развитие

Бившият финансов директор на Първа инвестиционна банка Живко Тодоров е одобрен за изпълнителен директор на Българската банка за развитие. До днес за назначаването му е чакано одобрение от Българската народна банка. Кандидатурата на Тодоров е съгласувана и с Министерството на финансите.

Започнаха да отсрочват кредити на длъжници (ОБЗОР)

Търговски банки в страната още от средата на март са започнали да отлагат кредити заради кризата с коронавируса. Още първата вълна на безработни е получила отлагане в рамките на три месеца и с толкова им са им удължени сроковете да изплащане на кредитите, научи „Монитор“.

ЕК одобри схема за гаранция от €255 млн. за малки и средни фирми у нас

Европейската комисия одобри схема за публични гаранции в размер на 500 милиона лева (приблизително 255 милиона евро) в подкрепа на малките и средни предприятия (МСП) в контекста на избухналата пандемия от коронавирус. Схемата бе одобрена съгласно Временната рамка за държавната помощ, приета от Комисията на 19 март 2020 г. и изменена на 3 април 2020 г.