Американската ТЕЦ AES имала готовност за пълна мощност 20 дни

Американската ТЕЦ AES имала готовност за пълна мощност 20 дни

Разположената в съседство с град Гълъбово американска ТЕЦ АЕS разполага с 400 000 т въглища, които ще й гарантират работа на пълна мощност за 20 дни през зимния сезон, съобщиха от мениджмънта на компанията с уточнението, че приключили плановата годишно-профилактична кампания.

Ремонтната кампания на първия и втория блок е била завършена съответно през септември и ноември.

Количеството въглища на склад е значително над изискваните по закон задължителни запаси от гориво, на склад се намира и достатъчно количества мазут за разпалване на блоковете, както и варовик, необходим за процеса на сероочистване.Централите на AES България – ТЕЦ AES Гълъбово и вятърен парк „Свети Никола“,край Балчик са произвели общо през ноември . близо 269 000 MWh електроенергия за българските потребители, което представлява 8% от общата потребена електроенергия в страната за този месец. Само топлоцентралата е произвела близо 238 700 MWh  електроенергия през ноември , като общо генерираното електроенергия за единадесетте месеца на годината е близо 2 950 000 MWh. Вятърната ЕЦ „Свети Никола“, който е най-големият вятърен парк в страната, е осигурил за българските потребители близо 30 300 MWh чиста електроенергия през ноември , а от началото на годината до края на ноември 52-те вятърни турбини на парка са произвели 285 000 MWh електроенергия.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.