0

А мериканската федерация по фигурно пързаляне е включила в националния отбор за олимпиадата в Пекин 2022 спортната двойка Ашли Кейн-Грибъл и Тимъти Ледюк. Това стана ясно след съобщение на централата на официалната страница в Туитър.

Американската федерация по фигурно пързаляне е включила в националния отбор за олимпиадата в Пекин 2022 спортната двойка Ашли Кейн-Грибъл и Тимъти Ледюк. Това стана ясно след съобщение на централата на официалната страница в Туитър.

Ледюк обаче стана първият световен спортист, който преди време обяви своята безполова идентичност. Фигуристът не смята себе си нито за мъж, нито за жена.

„Надявам се, че когато хората видят моята история, тя няма да е фокусирана върху мен и да казват: „О, Тимъти е първият безполов човек, който постига успех в спорта“, заяви Ледюк по време на пресконференция.

Легендата на руското фигурно пързаляне Александър Жулин обаче не е съгласен с неговите убеждения и го нарече "урод". Олимпийската шампионка от Пьонгчанг Меган Дюамел обаче защити колегата си и заяви, че Международната федерация по кънки трябва да накаже Жулин за оскърбителното му изказване по адрес на американеца.