СУ готов за две сесии след матурите и за дистанционно обучение

СУ готов за две сесии след матурите и за дистанционно обучение

Не е проблем да отложим провеждането на кандидат-студентската кампания на Софийския университет, заяви пред БНР ректорът проф. Анастас Герджиков.

Алма матер вече отложи предварителната сесия, която беше предвидено да се проведе през март.

"В случай, че матурите бъдат на 30-и май и на 1-ви юни, ще имаме възможност през следващите два месеца да проведем и двете изпитни сесии и през август да направим класирането. Ако епидемията се развие по най-лошия начин и трябва да се отложат още нещата, ще трябва да се откажем от едната от двете сесии и да проведем само една изпитна сесия".
Според проф.Герджиков не очаква кандидат-студентите да бъдат много затруднени, защото ще се повтори това, което всяка година се случва, ако и сега изпитните сесии са две. Ако се стигне до вариант със само една сесия, това според него не е сериозна пречка, тъй като преди години вузът приемаше само с по една такава.
Вариантът за дистанционно обучение в СУ е възможен, защото в продължение на два програмни периода са били осигурени от МОН два проекта по които са подготвени системите и преподавателите, заяви проф. Герджиков. за въвеждане на сериозно дистанционно обучение във висшите училища.
Софийският университет има платформа, която предлага различни възможности - от тривиалните до конферентна връзка и чатове, обясни още ректорът на Алма матер.
За някои дисциплини ще се наложи изтегляне на сесията и наваксване в присъствени занятия, след като приключи епидемията. Ако няма много голямо закъснение оттук нататък, до юли може да се очаква студентите и преподавателите да се справят със завършването на семестъра, със сесията на студентите и с кандидатстудентската кампания.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.