0

О бикновено свързваме алкохола с начин да се отпуснем по време на виждане с приятели след работа или през уикенда. В нито един случай не сме се самозалъгвали, че това е нещо повече от вреден навик, който си позволяваме от време на време. Оказва се обаче, че не сме били съвсем прави, тъй като все пак има 5 вида алкохол, които могат да имат положително действие върху кожата ни, пише „Блиц“.

Обикновено свързваме алкохола с начин да се отпуснем по време на виждане с приятели след работа или през уикенда. В нито един случай не сме се самозалъгвали, че това е нещо повече от вреден навик, който си позволяваме от време на време. Оказва се обаче, че не сме били съвсем прави, тъй като все пак има 5 вида алкохол, които могат да имат положително действие върху кожата ни, пише „Блиц“.

Бирата

Може би сте чували, че бирата е много полезна за косата, но нека ви кажем още нещо – тя е полезна и за кожата. Първо, бирата балансира нивото на pH, почиства и омекотява кожата. Можете да я използвате срещу акне, където помага заради наличието на витамини. С тази закуска ще свалите 5 килограма за нула време!

Виното

Любимото ни червено вино може да ни поддържа млади заради високото съдържание на антиоксиданти, които се борят с бръчките и възстановяват колагена. Освен това виното помага за еластичността на кожата.

Джинът

Джинът помага за циркулацията на кръвта, което от опит знаем, че е изключително важно нещо, ако искаме да се радваме на младежка кожа. Дори не подозирате какво може да се случи с организма ви, ако ядете чесън всеки ден

Водката

Ако ви е писнало да се борите с черните точки, единственото, което трябва да направите, е да почистите лицето с водка. Алкохолната напитка помага за стягане на порите и премахване на несъвършенствата.

Ромът

Ромът може да е любима напитка през зимата, но трябва да знаете, че е известна и със своето антибактериално действие. Ако кожата ви е склонна към поява на пъпки, борете се с тях с ром. Тъй като е много силен алкохол, той убива бактериите бързо и ефективно.