0

И талианската марка Alfa Romeo представи новата спортна серия Veloce Ti за двата най-популярни модела в гамата си Stelvio и Giulia. Инициалите Ti винаги са отличавали моделите на Alfa Romeo с типично италианска елегантност, докато думата Veloce е запазена за по-ефективните и спортни версии. Новата гама Veloce Ti представлява техническото и двигателното съвършенство на моделите Stelvio и Giulia, която съчетава спортния дух на Veloce с още по-завладяващ стил на Ti.

Италианската марка Alfa Romeo представи новата спортна серия Veloce Ti за двата най-популярни модела в гамата си Stelvio и Giulia. Инициалите Ti винаги са отличавали моделите на Alfa Romeo с типично италианска елегантност, докато думата Veloce е запазена за по-ефективните и спортни версии. Новата гама Veloce Ti представлява техническото и двигателното съвършенство на моделите Stelvio и Giulia, която съчетава спортния дух на Veloce с още по-завладяващ стил на Ti.

Новата спортна гама Veloce Ti на Stelvio се отличава с нова задна броня със спортен дифузьор. За първи път в модела се включват и чисто нови 21-инчови алуминиеви джанти, които подчертават динамичните качества на първия кросоувър на марката. Новите джанти се предлагат с двойно полирано и сребърно покритие и със специфичен дизайн, както при най-спортната версия на Stelvio Quadrifoglio.

Стандартното оборудване на Giulia и Stelvio е обновено според очакванията на клиентите, които търсят спортно шофиране и предпочитат висок комфорт и елегантност в автомобила. Добавени са много и различни опции и най-модерните технологии, които напомнят за част от оборудването във версията Quadrifoglio с която Veloce Ti споделя някои елементи от стила на екстериора и интериора.

Рамките на прозорците на стъклата са затъмнени, което придава още по-спортен вид на автомобила. В салона са поставени спортни седалки с тапицерия от кожа и алкантара в цвят „Императорско черно”, контрастни червени шевове и ексклузивни покрития от истински карбонови влакна.

За 2021 година новите Giulia и Stelvio дебютират в серията Veloce Ti с перфектна комбинация от спортно и стабилно пътно поведение, оборудвани с нови и по-ефективни двигатели, вдъхновени от спортния флагман на марката Quadrifoglio.

Новите Alfa Romeo Giulia Veloce Ti и Stelvio Veloce Ti са оборудвани с 2,0-литровия 4-цилиндров бензинов двигател 2.0 Turbo с мощност 200 к.с. и 2.0 Turbo с мощност 280 к.с., както и 2,2-литровия турбодизелов агрегат с мощност 210 к.с., като всички са комбинирани с 8-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела Q4.

Двигателите са изградени изцяло от алуминий, с карбонов колянов вал. Гамата Veloce Ti е оборудвана с най-съвременните технологии за асистенция и безопасно шофиране, както и най-новите услуги за свързаност на марката Alfa Connect Service.