0

Х оливудската звезда Алек Болдуин даде показания и заяви, че е с "разбито сърце", след като операторката Халина Хъчинс загина, простреляна от него с реквизитен пистолет на снимачната площадка на уестърна "Ръст" в щата Ню Мексико. Това написа той в Туитър, като съобщи, че сътрудничи на полицията в разследването на инцидента, в който рани и режисьора Джоуъл Соуза.

Холивудската звезда Алек Болдуин даде показания и заяви, че е с "разбито сърце", след като операторката Халина Хъчинс загина, простреляна от него с реквизитен пистолет на снимачната площадка на уестърна "Ръст" в щата Ню Мексико. Това написа той в Туитър, като съобщи, че сътрудничи на полицията в разследването на инцидента, в който рани и режисьора Джоуъл Соуза.

"Нямам думи да изразя шока и тъгата си от трагичния инцидент, отнел живота на Халина Хътчинс - съпруга, майка и дълбоко уважавана колежка. В контакт съм със съпруга ѝ и му предложих на него и на семейството своята подкрепа. Сърцето ми е разбито от причиненото на него, на техния син и на всички, които познаваха и обичаха Халина", заяви той за родената в Украйна операторка на филма Rust.

Болдуин е произвел няколко изстрела с реквизитно оръжие, което е трябвало да бъде заредено с халосни патрони. В момента на стрелбата обаче куршум или шрапнели са поразили двама души от екипа. Според някои съобщения в пистолета е имало само един боен патрон.

"Единственият истински патрон е бил изстрелян случайно на снимачната площадка от актьора, поразявайки и операторката Халина Хътчинс, и режисьора Джоел Соуза", се казва в изявление на Международна асоциация на театралните и филмови работници.

Раненият режисьор е изписан от болницата. Снимките на уестърна "Ръст" в ранчо в района на Санта Фе се спрени.