0

А лбанската модна дизайнерка Ненси Дояка спечели осмото издание на престижната награда LVMD за млади дизайнери, съобщи албанският информационен сайт Екзит.

Албанската модна дизайнерка Ненси Дояка спечели осмото издание на престижната награда LVMD за млади дизайнери, съобщи албанският информационен сайт Екзит.

LVMD е френска международна корпорация, специализирана в луксозните стоки. Сред брандовете й са „Кристиан Диор“, „Живанши“, „Булгари“, „Стела Макартни“ и други.

Журито е избрало Дояка сред девет финалисти.

28-годишната албанка, която живее в Лондон, ще получи парична награда от 300 хиляди евро и едногодишна менторска програма от екип на LVMD.

"Групата на деветте финалисти е чудесна моментна картина на днешния и утрешния ден на модата. Тези млади дизайнери са всички талантливи, разбира се, но също така отдадени на работата и реалисти. По време на полуфинала всеки от тях по свой начин показа много лична и завършена творческа вселена", каза Делфин Арно, изпълнителен вицепрезидент на LVMD.

Дояка е напуснала Тирана на 16-годишна възраст, за да учи в Лондон. Облеклата й са вдъхновени от 90-те години на миналия век и включват ефирни, минималистични, изчистени и понякога рисковани модели, които биха могли да идват от модно списание от края на миналия век.