0

М ладата актриса Алиса Атанасова влиза в ролята на поетесата Петя Дубарова във филма, който в момента се снима в Бургас по разказа „Петя на моята Петя“ на отишлата си само на 17 години от този свят талантлива майсторка на искрящите рими.

Младата актриса Алиса Атанасова влиза в ролята на поетесата Петя Дубарова във филма, който в момента се снима в Бургас по разказа „Петя на моята Петя“ на отишлата си само на 17 години от този свят талантлива майсторка на искрящите рими.

Алиса е завършила НАТФИЗ в клас на проф. Пламен Марков през 2013 г., била е част от трупата на МГТ „Зад канала“, играла е на сцената на Народния, Пловдивския театър, „Сфумато“ и др. От няколко сезона тя напусна уюта на щатното актьорско място и изследва различни възможности за реализация, измина пътя Сантяго дел Камино в Испания, а в момента живее основно в Берлин.

Алиса е дете на артистична династия: нейни родители са изтъкнатият актьор проф. Атанас Атанасов и актрисата Десислава Стойчева, а баба и дядо – легендите на първата ни сцена Виолета Бахчеванова и Васил Стойчев. В „Петя на моята Петя“ участва и нейният брат, също актьор – Ясен Атанасов. Изобщо във филма ще се прокрадва семейственост, намеква продуцентът Ники Урумов, защото в неговия състав личат имената и на други членове на арт фамилии – Юлиан Вергов и дъщеря му Алена Вергова, Албена Павлова и съпругът й Емил Марков и т.н.

„Това е нашата Петя Дубарова, прекрасната Алиса Атанасова“, написаха в своите страници във Фейсбук сценаристките на продукцията Валентина Ангелова и Нели Димитрова под снимката на актрисата, а много коментиращи отбелазват приликата на Алиса с незабравимата Петя Дубарова. Филмът е вдъхновен от краткия живот на бургаската поетеса, но няма да е напълно биографичен за Дубарова, той ще разказва за едно днешно момиче, което пише стихове (в ролята – Александра Костова) – бунтарка като Петя. Героинята на Александра ще има въображаема среща с порасналата Петя Дубарова и двете ще разсъждават какво би станало, ако тя бе останала жива.

Режисьор на филма е Александър Косев, познат като актьор от „Клиника на третия етаж“, а по-късно насочил се към тв режисурата със сериали като "Столичани в повече", "Домашен арест", "Кантора Митрани", "Дървото на живота", "Връзки", "Откраднат живот", "Скъпи наследници" . Снимките за „Петя на моята Петя“ ще продължат до 6 юли.