0

М ладият актьор Севар Иванов спечели кастинга за ролята на Дориан Грей, който режисьорът Стайко Мурджев бе обявил за главния персонаж в бъдещия спектакъл, който ще поставя в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ - Благоевград.

Младият актьор Севар Иванов спечели кастинга за ролята на Дориан Грей, който режисьорът Стайко Мурджев бе обявил за главния персонаж в бъдещия спектакъл, който ще поставя в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ - Благоевград.

Представлението ще бъде изградено според театралната адаптация на Мерлин Холанд и Джон О‘Конър по емблематичния роман на Оскар Уайлд „Портретът на Дориан Грей“. Репетициите започват след броени дни.

Близо 70 претенденти са се явили да се пробват в амплоато на красивия млад мъж Дориан Грей, който не остарява, а вместо това се променя портретът му с всяко извършено от него зло. Големият интерес към ролята дори накара режисьора да удължи с няколко дни кастинга. Със Севар, който доскоро бе в трупата на Младежкия театър, той е работил и в своя нашумял спектакъл „Еквус“. Там Иванов се редува с колегата си Александър Хаджиангелов в образа на момчето Алън Стренг, извършило необяснима за другите жестокост над конете, за които се грижи.

Севар Иванов е завършил класа на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ през 2016 г. Наскоро младокът изигра Васил Левски в документалния филм „105 минути София – историята на града“.