Ако Пеевски беше от Разград ...

Ако Пеевски беше от Разград ...

Новата опорна точка на олигархията - всички в Пазарджик са "хора на Делян Пеевски"

Поразително единомислие между марионетките на олигарха Иво Прокопиев и банкера беглец Цветан Василев – по едно и също време едните и другите гушнаха опорката „Пазарджик – Пеевски”. Ако все пак някой има претенции да е първи, тон за песен подадоха крещящите демократи от кръга „Капитал”. „Академиците” на Огнян Стефанов изквакаха с немощен гласец същата опорка с половин ден закъснение. От „Правосъдие за всеки” и „Фрогнюз” дори не се опитаха да прикрият синхрона помежду си. Председателят на „гражданската инициатива” Велислав Величков изведнъж бе осенен от мисълта за пазарджишка линия в кандидатирането на Иван Гешев за главен прокурор, докато жабките на Агент Академик заложиха на следователка, която според тях няма право да се развива, защото... що за безумие... била родом от Пазарджик?!

Този град, по измъчената логика на съждение на новата групировка по интереси, явно трябва да бъде зачеркнат от картата. Върху всеки, който е роден в този регион, тегне клеймото „човек на Пеевски”. А защо това би трябвало да е срамен етикет, няма нужда да се обяснява – вресливите блюстители за нов ред, също както и хранениците на банкрутиралия фараон, командвани от него дистанционно от Белград, се придържат към основополагащата опорка, че в България има един всемогъщ човек, символ на злото. И това, пак според фундаменталната опорна точка, е депутатът и издател на „Телеграф медиа” Делян Пеевски. Който, впрочем, е роден в София. Това не пречи на тандема „Капитал” – „Фрогнюз” да го позиционира временно в Пазарджик, защото това бил неговия избирателен район. А ако беше от Разград? Ако по някаква случайност беше от котилото на „Агнешките главички”? НПО-то на разградския олигарх Иво Прокопиев мълчи. Жабите на Агент Академик – също. Вероятно, защото и едните и другите осъзнават абсурдността на това предположение.

Участниците в бандитската приватизация, рожби на Командира на тъмния преход от Драгалевци, както и тяхното обкръжение, са извънредно агресивна и нечистоплътна прослойка, оперирана от всякакво чувство за вина и срам. Кои са партньорите им в тази мръсна игра? Агенти на бившата ДС и банкови обирджии. Хора, на които изобщо не им отива да проповядват морал. Но ако забелязвате, те се спотайват. Пускат марионетките си напред.

Спомня ли си някой за бившия депутат Велислав Величков? Свързвате ли го с някоя законодателна инициатива? Не сте единствените. Чуваме, че извън инициативата  „Правосъдие за всеки” (сдружение с неясни цели и непрозрачно финансиране, нито рак, нито щука, родеещо се с модерната трета полова идентичност), се представял за адвокат. Не знаем с какви дела се занимава, а и кога ли му остава време покрай обществените му ангажименти. Знаем обаче на кого беше човек. Знаем кой го лансира в политиката и кой го изведе напред. Само не знаем защо. Възпитаните хора не гледат в чуждото канче. Иначе целите на тази „гражданска инициатива” са ясни. От една страна, да се дискредитира кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, защото задкулисието иска някакви неясни структури, маскирани като НПО-та, да номинират и избират обвинител №1. Можем да се обзаложим, че идеалният кандидат за този пост е брат-близнак на шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов, когото всички НПО-та и „инициативи” на задкулисието смятат за подходящ кандидат за всичко. В краен случай може да е някой резервен играч от грантаджийското съсловие. А може да е и Калин Калпакчиев. Не беше ли всъщност Христо Иванов този, който в качеството на правосъден министър инициира разделянето на съдиите и прокурорите? Сега лидерът на „Да, България” изглежда се отрича от собствените си идеи и иска съдиите (грантаджии) да изберат и главния прокурор, разбира се от своето обкръжение. Още по-лесно би било олигархът Прокопиев да организира някоя потайна сбирка в стил „АРГО” и там да се номинират и изберат всички посочени.

Съдии, прокурори, адвокати – вресливите демократи не правят голяма разлика, стига тези кандидатури да са им посочени като подходящи от организаторите на „гражданското недоволство”. А ако някой се осмели да им се опълчи или прояви скептицизъм срещу лобистките настроения, върху него се стоварва цялата мощ на медиите бухалки на кръга „Капитал” и армията от тролове, защото това е опасен прецедент. Така излиза – мислиш ли и имаш ли собствено мнение, значи си човек на Пеевски. На умните и красивите не им се налага да мислят, а мнението им се спуска отгоре. Достатъчно е да викат силно и да демонстрират присъствие на площада. Демо версия на демокрация.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.