Акция „Книги за смет“ в Добрич
4

Акция „Книги за смет“ в Добрич

Деца и възрастни се включиха в инициативата „Книги за смет“ на младежите от клуб „Интеракт“ в Добрич. Заедно те почистиха пространство, което ползват много жители от квартал „Балик“ в града. Към младежите от „Интеракт“ се присъединиха млади майки с децата си, баби с внучетата си, живеещи в близките блокове, впечатлени от ентусиазма на младите хора.

Близо 50 чувала с отпадъци бяха събрани за три часа в съботния ден. За всеки предаден чувал с боклук участниците в инициативата получиха по книга, предоставена от издателство „Софтпрес“, съобщи президентът на клуба Мария-Виктория Георгиева.

Клуб „Интеракт“ включва най-младите членове от семейството на „Ротари“ - млади хора на възраст между 14 и 18 години. Младежите получиха подкрепа от президента на „Ротари клуб“ Надежда Пампорова, както и от членове на „Ротаракт“.

За всички, които пожелаха да се включат в почистването, организаторите бяха осигурили чували и ръкавици. Събраните отпадъци ще бъдат извозени в понеделник от сметопочистващата фирма.

В отговор на призива "Нека природата да диша, а умът да процъфти" деца и възрастни си подариха няколко часа на открито, облагородиха любимата за много жители на квартала алея и си тръгнаха удовлетворени от свършеното и с книга в ръка.

Интеракт е клуб за служба на млади хора на възраст между 14 и 18 години. Световната младежка мрежа на Интеракт е отдадена на обществената и международната служба. Всеки проект на клубовете - голям или малък, има трайно въздействие и е в помощ на обществото.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.