Airbnb уволни повечето си временни работници

Airbnb уволни повечето си временни работници

Компанията за краткосрочно наемане на жилища Airbnb прекратява договорите на повечето си временни работници. Новината служителите са научили след онлайн среща с изпълнителния директор Брайън Чески, съобщава Business Insider.

"Заради  критичното състояние на бизнеса се очаква, че ще има много малки изключения (хора, които ще запазят работата си).  Все още нямаме информация кои ще бъдат те, но ще ги обявим през следващата седмица.", гласи имейл на вицепрезидента на компанията Бет Акселрод.

Участвалите в онлайн срещата служители, коментират, че новината за уволненията им е била изненадваща и дори мениджърите не са били наясно, че ще има съкращения.  Платформата за краткосрочни наеми е отложила и летните стажове, студенти няма да бъдат наемани до 2021 г., допълва изданието. 

След оценка на щетите, причинени от отмяната на резервации заради COVID-19, в края на март от компанията обявиха, че ще намалят темпа на наемане на служители и ще замразят маркетинговите си разходи. Уволненията са следващата стъпка, която платформата предприема в опит да се спаси.

През последните две седмици Airbnb набра 2 млрд. долара дълг чрез две отделни сделки за набиране на средства, които да й помогнат да преодолее кризата в туристическата индустрия.  Компанията обаче започва да губи пари още преди пандемията, което заплашва плановете й да стане публична през тази година.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.