Airbnb обещава да направи необходимите промени в своите правила и да подобри представянето на цените на платформа си в отговор на призива, отправен през юли от Европейската комисия и службите за защита на потребителите в ЕС, съобщи пресцентърът на ЕК. Дружеството трябва да въведе тези промени до края на годината.

Airbnb обеща да представя общата цена на резервациите, включително допълнителните такси, например за обслужване и почистване. Когато не е възможно крайната цена да се изчисли предварително, платформата ще съобщи на потребителя, че може да има допълнителни такси.

Airbnb ще посочва ясно дали дадена оферта е от частно лице или от професионалист, тъй като правилата за защита на потребителите са различни в двата случая.

Компанията ще въведе промени в условията за ползване на услугата, за да ги приведе в съответствие с правилата на ЕС за защита на потребителите.

Ще бъде ясно, че потребителите могат да се възползват от всички налични средства за правна защита, включително от правото си да предявят иск срещу домакин, ако пострадат или претърпят други вреди.

Airbnb ще посочва ясно на потребителите, че имат право да заведат дело срещу платформата в съдилищата в своята страна на пребиваване и ще трябва да съобщава на потребителите, когато реши да прекрати даден договор или да премахне съдържание, и ще им предоставя право на обжалване и на обезщетение, ако е уместно.

Мрежата за сътрудничество в областта на защитата на потребителите извърши съвместна оценка на дейността на Airbnb и към компанията бе отправен призив да предложи до края на август подробни решения за привеждане на дейността си в съответствие със законодателството на ЕС за защита на потребителите, припомня ЕК.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Строители предлагат застрояване на калканите на блоковете

Собствениците на терени в междублокови пространства да бъдат компенсирани със съседни регулирани парцели или или със земеделски земи, с възможност за застрояване, а също да се разреши строителството на калкан към вече съществуващите сгради предлагат от Националната асоциация на строителните предприемачи.

Над 3000 лева е средната месечна заплата в софтуерния сектор

Над 3000 лева вече е брутната средна месечна заплата в софтуерния сектор, според прогнозата за 2019 година. Това обявиха от Българската асоциация на софтуерните компании, цитирани от БТА. Те представиха доклад за състоянието на софтуерния сектор в България - Барометър 2019, като анализът е основан на данни от близо 4100 компании и е за 2017-а, 2018 г., както и прогноза за 2019 г.