Airbnb губи все повече собственици на жилища

Airbnb губи все повече собственици на жилища

Отменянето на резервации през последните месеци, вследствие на световната пандемия от коронавирус, принуди голям брой собственици на жилища да напуснат платформата за краткосрочен наем Airbnb и да се насочат към сегмента за дългосрочни услуги, сочат данни на GlobalData.

Основната причина е, че компаниите, предлагащи опция за дълъг период на наем осигуряват по-високи нива на сигурност. По думите на Джак Форбс, изпълнителен директор на такава фирма, сайтовете за отдаване под наем като Airbnb имат средна годишна заетост под 50%, докато тези за дългосрочни - около 95%.

Според проучването на GlobalData - 51% от американците са изключително притеснени от избухването на COVID -19. 77 на сто от тях пък очакват ситуацията да се влоши през следващия месец. Именно това подтиква собствениците на жилища в в САЩ, даващи ги под наем, да побързат да намерят по-сигурен вариант за увеличаване на доходите.

„Обикновено, когато гостът се откаже от резервацията си, направена през Airbnb, домакините получават някаква компенсация. Сега обаче компанията ги задължава да възстановяват предварително заплатените суми за резервациите, отменени заради пандемията. По този начин много от предлагащите под наем своите имоти се чувстват предадени, защото платформата ги оставя да се справят сами в кризата, коментира анализаторът на туристически пътувания към GlobalData Ралф Холистър, цитиран от news.gtp.gr.

Заради значителните финансови загуби, които понесе, през последния месец Airbnb започна кампания за намиране на 2 млрд. долара, които да й помогнат да се справи със ситуацията.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.