Създателят на „Фрог(фейк)нюз“ Огнян Стефанов, познат още с благозвучното ДС име агент Академик, презря дописниците в сайта си и реши в петъчния ден на майстора лично да им покаже как се съчиняват пасквили.

Отдавна напуснал лоното на журналистиката, за да се трансформира в издател, бизнесмен, както и в почетен говорител на банкера беглец Цветан Василев, Стефанов пусна свой авторски коментар в блатото, от което в последните години формално се разграничава.

Свободните съчинения на бившия журналист са уж вдъхновени от доклада на Държавния департамент на САЩ, но реално изобщо не се основават на него. Стефанов просто използва документа, за да пробута старите опорки за абсолютно фиктивни връзки на депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски с издания, с които никога не е имал нищо общо. И това неопровержимо лъсва при елементарна проверка в регистрите, която ясно показва кои са медиите, издавани от Пеевски.

От какво е предизвикано изплискването на блатото в посоката, заложена от Стефанов, така и не се изяснява от обърканите мисли на коментатора, изсипани върху клавиатурата. Основателят на сайта обаче дава личния си принос за каузата „Нито ден без фейк за Пеевски“, която благодетелят му Цветан Василев горещо подкрепя.

Стара практика на агентите на ДС е да съчиняват и украсяват трудовете си, за да им придадат обем и форма. В този случай претенциите са на академично ниво, но авторът или е забравил какво е искал да каже по отношение на доклада, от който уж тръгва, или не го е чел изобщо. Той във всеки случай действа като във вица за бабата на Иванчо, която излиза на двора с „Ню Йорк Таймс“ под ръка. Тя не знае английски, от което може да се направи извода, че се е запътила към външната тоалетна.

Намеренията на ВИП-коментатора на „Фрогнюз“ в тази връзка ясно личат от частта, в която споделя вижданията си за някои мъжки упражнения с дясната ръка. Така и не става ясно хвали ли се, или пък се оплаква какви ги върши във външната тоалетна, но едва ли някой друг освен него се вълнува от споделената практика.

Ако посредствеността имаше цена, блатото на агент Академик щеше да е пълно със златни рибки, а не с крастави жаби, изхвърлени от нормалните медии. Що се отнася до моралните разсъждения на коментатора, те също са обезценени. Също като труда на журналистите от „Торнадо“, за които и до днес понятието издател е синоним на нещо лошо. Всъщност, точно заради такива „работодатели“ журналистиката у нас се превърна във втора и трета категория труд. В България наистина има корумпирани редактори и издатели, които изпълняват политически поръчки за омаскаряване и за разводняване и агентакадемиците знаят много добре кои са те. Ако не бяха твърде заети в тоалетните си занимания, даже можеха да се съзрат в огледалото.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Олигархията събуди вехти ченгета срещу Пеевски

Олигархията събуди вехти ченгета от Държавна сигурност и ги пусна да се вихрят срещу депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Логиката е твърда-всеки ден задължително по един доносник да се изяви пред някоя от жълто-олигархична медия, а после другите да го препечатат.

Агент Иванов от ДС черни Пеевски в Брюксел

*Георги Готев пробва да възкреси опроверган преди 5 години фейк
*Пробва се да лъже АЛДЕ, евролибералите категорични: Членовете ни спазват либерално-демократичните ценности