НПО-то на повикване на Българския Мадоф Цветан Василев „Ние, гражданите“ забърка класически фейк по повод промените в Закона за противодействие на корупцията.

Трибуна на дезинформацията, в която с цел индексиране в „Гугъл“ е набъркано на случаен принцип името на депутата от ДПС и наш издател Делян Пеевски, даде бутиковият сайт за поръчки на БГ Мадоф „Фрогнюз“. Сайтът е собственост на известния с псевдонима си от ДС агент Академик Огнян Стефанов. Памфлетът пък се позовава на Даниел Божилов от „Ние, гражданите“ - НПО, защитаващо интересите на банкера беглец, чийто съпредседател е ченгето от ДС с псевдоним Ана Хранова – Вера Ахундова. Така агентите предколедно се качиха на шейната, която ще ги отведе право при техния благодетел, който се укрива в Белград.

Причината нашият издател да е на прицел отново, при това без никакъв конкретен повод, а само чрез споменаването на името му, е само една. Верни на принципа, че риба се лови най-добре в мътно законодателно море, БГ Мадоф и компания са раздразнени от ясната и категорична позиция на издателската ни група, която предупреди, че новите правомощия на КПКОНПИ могат да я превърнат в чрезвичайна комисия по ленински тертип. Това имаше опасност да се случи с промени, предложени покрай другите изменения, депозирани от депутати, имащи за цел да поправят правния хаос, вкаран с тълкувателното решение на ВКС. И докато спешните изменения реално спасяваха работата на комисията от блокаж, каквато беше и целта на шефа на ВКС Лозан Панов, чието решение обслужва погнати от КПКОНПИ подсъдими олигарси, то другите поправки даваха на „Антикорупция“ права, граничещи с извънредни. В общ редакционен коментар „Телеграф“ и „Монитор“ предупредиха, че последствията от това може да са катастрофални. Именно след нашия призив, подкрепил и общественото недоволство срещу даването на допълнителни правомощия на КПКОНПИ, правната комисия оттегли поправките и ги подложи на широк дебат.
Въпреки това и без да стъпи на реалните факти, юристът от НПО-то на агент Хранова Даниел Божилов напоително разказва пред „Фрогнюз“ за някаква „тайна коалиция“, в която включва Даниел Кирилов от ГЕРБ и депутатите от ДПС Делян Пеевски и Хамид Хамид. Пак без конкретика той обобщава, че действията на Кирилов и Хамид били „злоупотреба със законодателна инициатива“. Божилов прогнозира правен хаос и задръстване на съдилищата с преразглеждане на вече решени казуси и развива гадателски умения в посока, че това щяло да се случи с решения, които не се харесвали на премиера Борисов и на Пеевски. От памфлета обаче става пределно ясно, че тълкувателното решение на ВКС, взето в услуга на олигарсите и престъпното им имане, е добре прието от НПО-то на БГ Мадоф.

Вера Ахундова осветена осем пъти като агент

Вера Ахундова, която е в авангарда на публичните защитници на БГ Мадоф, е сред рекордьорите по обявявания от Комисията по досиетата. Тя е осветена осем пъти като агент Ана Хранова на Шесто управление (политическата полиция на режима). Първия път грейва като началник на управление в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Останалите седем са още по-интересни, защото от тях става ясно, че Ахундова е доказан кредитен милионер, в качеството си на член на съвета на директорите на фалиралата плевенска рафинерия „Плама“. Фамозната дама е ужилила цели 7 трезора – Балканбанк, Минералбанк, ОББ – с четири кредита, ЦКБ, „Биохим“, „Експрес“ и Елитбанк. Главницата по тези кредитни задължения възлиза на десетки милиони неденоминирани лева, без да се броят и лихвите, показват справките, приложени към решенията на Комисията по досиетата.

От регистрационните картони става ясно, че Ахундова е вербувана от ДС с моминското си име Вера Христова Христова и е много ценен агент за борба с идеологическата диверсия и противодържавните прояви срещу тоталитарния режим.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Фрог си призна: Пеевски е честен и некорумпиран

С идването на пролетта настъпват сериозни психологични кризи при много хора. Това научно твърдение най-добре може да бъде проследено при сайта „Фрогнюз“ и издателя му - ченгето от ДС, омотано с дебели (финикийски) връзки с банкера-беглец Цветан Василев.

Срещу Делян Пеевски и медиите му: Прокопиев оплете в лъжите си дори Държавния департамент (ОБЗОР)

Подсъдимият разградски олигарх Иво Прокопиев, записал се в историята на Прехода с една от най-криминалните приватизационни сделки – „Каолин“, успя да вкара в манипулациите си дори Държавния департамент на САЩ.

Петък, ден на майстора от ДС

Агент Академик изплиска блатото срещу Пеевски

Петък, ден на майстора от ДС

Създателят на „Фрог(фейк)нюз“ Огнян Стефанов, познат още с благозвучното ДС име агент Академик, презря дописниците в сайта си и реши в петъчния ден на майстора лично да им покаже как се съчиняват пасквили.