Агенцията за хората с увреждания обявява конкурс

Агенцията за хората с увреждания обявява конкурс

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) обявява конкурс за финансиране на проекти за създаване на Центрове за защитена заетост (ЦЗЗ).

Целта е чрез всяка изградена структура да се формират трудови умения и навици на минимум 15 души с множество трайни увреждания, психични разстройства и/или интелектуални затруднения, заедно с предоставянето на минимален пакет от персонални подкрепящи услуги. В конкурса могат да участват специализирани предприятия и кооперации на хората с увреждания, както и трудово-лечебни бази или организации. Процедурите за допускане до разглеждане, оценка и класиране на проектните предложения, както и механизмът за тяхното финансиране са утвърдени в специална Методика. Максималният размер на отпуснатите средства за един проект е до 600 000 лева, казват от агенцията.

От АХУ посочват, че необходимата документация може да бъде намерена на техния сайт, а предложенията по проекта се подават в деловодството на агенцията до 20 септември 2021 г.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.