Афера с подкуп за автомобил  вкара данъчен шеф в ареста

Афера с подкуп за автомобил вкара данъчен шеф в ареста

Директорът на „Местни данъци и такси“ в община Тутракан поискал 225 лв. от местен гражданин, за да плати по-нисък налог за луксозна кола, прибран е и посредникът в сделката

Арестуван е директорът на дирекция "Местни данъци и такси" в община Тутракан, съобщиха от прокуратурата. Той е задържан с подкуп на работното си място. 60-годишният Алекси Б. е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по член 301, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Като длъжностно лице той поискал парите от 40-годишния Севгинай А., за да плати по-нисък данък за луксозния си автомобил. Арестуван е и гражданинът, предложил и дал подкупа от 255 лева. Той ще отговаря за престъпление по член 304, ал. 1 от НК.

След 24-часовото задържане на двамата мъже Окръжната прокуратура в Силистра е продължила срока на ареста им до 72 часа. Целта е да бъдат доведени в съда


където ще бъдат внесени искания за вземане на мярка за неотклонение


"Задържане под стража".

Обвинението към директора Алекси Б. е по чл. 301.(1). Той гласи, че длъжностно лице, което поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да извърши или да не извърши действие по служба или задето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва за подкуп с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

Обвинението към собственика на колата Севгинай А. е по чл. 304, който гласи, че който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило


такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба


до пет хиляди лева.

Задържането на директора от община Тутракан като получател на подкупа и на гражданина, който го е дал, е станало след продължила близо шест месеца сериозна оперативна работа на Областната дирекция на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.

През юли тази година в региона беше разбита престъпна група за продажби на земеделски земи с фалшиви документи. Бандата беше действала на територията на Силистра и Тутракан. При операцията бяха намерени фалшиви лични документи на

реално съществуващи лица и фалшиво генерално пълномощно

Иззети бяха кредитни карти, договори за кредити, записи на заповеди, телефони, СИМ карти и компютърни конфигурации. В бандата бяха замесени четирима души. С фалшивата лична карта и пълномощно групата беше подготвила документи за продажба на 60 дка земеделски земи, чужда собственост, но сделката бе осуетена след намесата на полицията.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.