Адски паразит тормози обитателите на Океана

Адски паразит тормози обитателите на Океана

Особено зловещи подробности, свързани с rhizocephala – вид ракообразно същество, което няма нищо общо с представите ви за този тип организми и има навика да паразитира върху раци по начин, който надминава въображението дори и на най-садистичните хорър писатели, разкри RR Helm от Deep Sea News, пише io9, цитирана от „Блиц“.

„Представете си, че сте рак – пише RR Helm. – За да е пълен ефектът, нека е мъжки. Мотаете се по крайбрежната ивица. Топлите слънчеви лъчи галят гърба ви, хладната вода допира хрилете ви. Достигнали сте прилично големи размери, избегнали сте опасностите на младостта. Животът е прекрасен. Днес обаче започвате да се чувствате странно – почти майчински – сякаш нещо у вас расте. Всъщност – наистина расте. Неговите корени пълзят през тъканта ви, през червата, през мозъка. Това е rhizocephala и много скоро тя ще ви превземе. Вашият нов мъчител е член на едни от най-странните групи, известни на човечеството. Зрялото женско тяло на садистичната твар е усукано и деформирано. То не прилича по какъвто и да било начин да неговите родственици, живеещи по скалите край брега. Женската е изгубила твърдата си черупка. Няма дори крака и очи. Трансформирала се е в жълти корени и гъвкави и засукани влакънца, които израстват бавно като черен хумус през тъканите ви. Някога обаче тя е изглеждала нормално – когато е била млада.
По това време е приличала на нормална ракообразна ларва – едва няколко милиметра дълга. С една ужасна разлика – нейното младо тяло разполага със своеобразна игла, излизаща от черупката й. Когато ви открива, тя забива тялото си у вас досущ като подкожна инжекция и ви инжектира със собствените си клетки. Това, което е останало от нея, расте и се разпростира в системата ви като тумор. Вие вече не растете. Нейните нишковидни пипала консумират допълнителната ви енергия.“ Вярвайте ни, по-нататък става дори по-зле. Целият материал можете да прочетете в Deep Sea News.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.