Откриха Национален център за рехабилитация на сляпо-глухи в Пловдив
2

Откриха Национален център за рехабилитация на сляпо-глухи в Пловдив

Заместник-министърът на труда и социалната политика Адриана Стоименова откри Национален център за рехабилитация на сляпо-глухи в Пловдив.

Тя участва и в информационен ден, посветен на социалното включване и развитието на нови услуги за хората с увреждания. Организатори на събитието, което се провежда в международния ден на хората с тези сензитивни увреждания, са Националната асоциация на сляпо-глухите в България. „Министерството на труда и социалната политика е отворено за диалог по всички предложения, които хората с увреждания поставят. Стремим се с всички възможни инструменти да подкрепяме развитието на качеството на живот и рехабилитацията на тази група хора, каза заместник-министърът.

Стоименова се включи и в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост на нуждаещи се семейства. Кампанията на МТСП и Агенцията за социално подпомагане се финансира по Оперативната програма за храни с държавно съфинансиране. До края на ноември 2020 г. в област Пловдив над 43 000 лица и семейства ще бъдат подпомогнати с близо 651 тона хранителни продукти. Над 70 тона храни ще бъдат раздадени на 2767 лица от допълнителните целеви групи, определени по програмата във връзка с епидемичната обстановка и разпространението на COVID-19. Топъл обяд в областта получават 2 710 потребители от 16 общини.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.